web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Consiliul Județean Cluj, pe primul loc în țară la absorbția fondurilor europene

Consiliul Județean Cluj, pe primul loc în țară la absorbția fondurilor europene

Consiliul Județean Cluj implementează 25 de proiecte europene finanțate în proporție de aproape 75% prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, restul fiind depuse pe Programele Operaționale Infrastructură Mare, Sectorial Mediu și Capacitate Administrativă.

”Cea mai mare realizare a acestui mandat o reprezintă atragerea a nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru drumuri, școli și spitale. La acestea se mai adaugă și suma de 355 de milioane de euro atrași pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din județ. Este cel mai mare buget din istoria acestui județ și este numărul 1 din România”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea tuturor aceste proiecte aflate în implementare reprezintă cea mai mare sumă într-un an atrasă din fonduri nerambursabile din istoria forului administrativ județean. Bugetul Județului Cluj este, astfel, cel mai mare din țară, în sumă de 2,16 miliarde lei, un procent semnificativ din totalul veniturilor fiind reprezentat de absorbția de fonduri europene nerambursabile.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW