web analytics
Sunteți aici

Producătorul german de echipamente electronice Marquardt a ajuns la afaceri de peste 337 mil. euro cu fabrica de la Sibiu

Producătorul german de echipamente electronice pentru industria auto Marquardt Schaltsysteme SCS a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,568 mld. lei (337,2 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 83 mil. lei (17,9 mil. lei), de 3,6 ori mai mare faţă de anul anterior. Numărul mediu de angajaţi ai producătorului german de componente auto a ajuns anul trecut la 2.659, potrivit datelor publice.

În fabrica de la Sibiu, Marquardt operează peste 80 de linii de montaj, pe care sunt asamblate chei, sisteme de blocare a volanului, module de comandă pentru volan, module electronice de comandă din uşi, console centrale electronice, dar şi alte produse, pentru mai mult de 20 de clienţi din industria auto.

Componentele electronice Marquardt produse la Sibiu echipează diverse modele de Audi, Bentley, BMW, Chrysler, Daimler, Fiat, General Motors, Jaguar, Porsche, Renault, Scania, Skoda, Tata Motors, Tesla, Toyota, Volkswagen şi Volvo, aceştia fiind doar o parte din clienţii producătorului german. Marquardt este al doilea cel mai mare exportator din judeţul Sibiu, după Continental Automotive Systems, potrivt topului realizat de ZF.

Grupul german din industria componentelor auto Marquardt deţine 20 fabrici la nivel mondial şi are peste 11.000 de angajaţi, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW