web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de sisteme de si­gu­­ranţă auto Autoliv a sărit pragul de 4 mld. lei în 2018

Producătorul de sisteme de si­gu­­ranţă auto Autoliv a sărit pragul de 4 mld. lei în 2018

Producătorul de sisteme de si­gu­­ranţă auto Autoliv România, subsi­dia­­ra locală a grupului suedez Autoliv, a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 4 mld. lei (860,5 mil. euro), mai mult cu 2% faţă de anul an­terior, potriivt datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut în 2018 un profit net de aproximativ 160,3 mil. lei (34,5 mil. euro), în creştere cu aproxima­tiv 42% faţă de anul precedent, cu un nu­măr me­diu de 9.403 angajaţi, con­form site-ului mfinanţe.ro.

Autoliv deţine pe piaţa locală fa­brici în Braşov, Prejmer, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, judeţul Băcău, cea din urmă fiind deschisă de sue­dezi în primul trimestru din 2017. Pe lân­gă unităţile de producţie a com­po­nen­­­telor au­to, compania mai deţine la ni­vel local cen­­tre de in­gi­­­nerie şi dez­vol­­tare în Bra­şov, Iaşi şi Ti­­mi­şoara, dar şi un cen­tru euro­pean de compe­ten­ţe IT şi nume­roa­­se funcţii su­­port pentru sub­­­sidiarele Autoliv din România şi din Europa.

În luna septembrie a anului trecut, Autoliv a anunţat formarea unei noi di­vi­zii la Braşov, RBE (România Braşov Electronics), axată pe dezvoltarea siste­melor electronice de siguranţă din zona de Passive Safety. Schimbarea a avut loc după desprinderea oficială a entităţii Veoneer, reprezentată de fostele divizii Autoliv din Timişoara şi Iaşi.

Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri şi centuri de siguranţă din lume, cu 67.000 de angajaţi la nivel global, realizează vânzări consolidate de peste 10 mld. dolari, potrivit informaţiilor de pe site-ul Autoliv. Compania produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători din industria automotive, având operaţiuni în 27 de ţări. Compania este listată la New York Stock Exchange (NYSE: ALV).

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW