web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Sunteţi de acord cu scăderea salariilor IT-iştilor? Un IT-ist care are în prezent un salariu mediu net de 8.000 de lei va rămâne cu 7.200 de lei, dacă se reintroduce impozitului pe venit pentru acest domeniu

Sunteţi de acord cu scăderea salariilor IT-iştilor? Un IT-ist care are în prezent un salariu mediu net de 8.000 de lei va rămâne cu 7.200 de lei, dacă se reintroduce impozitului pe venit pentru acest domeniu

Programatorii sunt cei mai bine plătiţi salariaţi din România, cu un salariu mediu net de aproape 7.500 de lei net pe lună, dar acest lucru se poate schimba după ultimele declaraţii ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care doreşte ca cei care lucrează în IT să nu mai fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaş, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

”Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a declarat Ludovic Orban, Preşedintele PNL.

Astfel un IT-ist care are în prezent un salariu mediu net de 8.000 de lei va rămâne cu doar 7.200 de lei după reintroducerea impozitului pe venit pentru salariaţii din IT.

Salariul mediu la nivel naţional a ajuns la valoarea de 3.075 de lei net în luna martie 2019, în creş­tere cu 14% faţă de perioada si­milară din 2018, arată datele pu­blicate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

În prezent, un IT-ist cu un salariu mediu brut de 12.308 lei plăteşte CAS în cuantum de 3.077 lei, CASS în cuantum de 1.231 lei şi rămâne cu un net de 8.000 de lei. După reintroducerea impozitului pe venit, acesta va plăti şi un impozit pe venit în cuantum de 800 de lei şi va rămâne cu un net de 7.200 de lei.

Peste 30.000 de programatori care sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit ar putea rămâne fără aceas­tă facilitate, ceea ce ar însemna o scădere de 10% a sala­riilor nete în rândul celor mai ”răsfăţaţi” anga­jaţi de pe piaţa muncii.

Sursa Foto: Facebook SoftVision

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW