9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTrei noi companii de IT au închiriat 6.500 mp de spaţii de...

Trei noi companii de IT au închiriat 6.500 mp de spaţii de birouri în Cluj-Napoca în primele trei luni din acest an

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a intermediat în T1/2019 tranzacţii care au făcut obiectul închirierii a 6.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri în Cluj-Napoca, acesta fiind oraşul cu cel mai mare potenţial de absobţie după Capitală, atât din perspectiva companiilor nou intrate pe piaţa locală, cât şi a firmelor care au în plan o extindere.
 

Potrivit C&W Echinox, în perioada ianuarie-martie, companiile din IT Riverbed Technology şi Analog Devices au ales să închirieze în Cluj spaţii de 1.400 de metri pătraţi de birouri în clădirea Advancity Offices, respectiv 1.200 de metri pătraţi în clădirea UBC Riviera, alături de o companie care are sediul central în Marea Britanie, şi care a închiriat un spaţiu de 4.000 de metri pătraţi într-o altă clădire modernă aflată în dezvoltare în centrul oraşului.

”Cea mai mare parte a clienţilor continuă să fie din sectorul de IT&C, aproape toate cererile pe care le procesăm fiind din zona aceasta. Ca şi locaţii, cererile sunt concentrate pe zona de centru, mai ales că nu există fluctuaţii mari ale nivelului de chirie, acesta fiind în jur de 14 – 14,5 euro/mp/lună atât pentru clădirile din centru, cât şi pentru imobilele din centru-est şi centru-vest”, explică Monica Vasile, Director, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Cluj-Napoca este cea mai mare piaţă de birouri din afara Bucurestiului, cu un stoc de aproximativ 300.000 de metri pătraţi. În condiţiile în care, la o populaţie de 325.000 de locuitori, oraşul are peste 68.000 de studenţi şi cursanţi înscrişi în instituţii de învăţământ superior, piaţa forţei de muncă este foarte activă, companiile fiind într-o continuă căutare de tineri profesionişti. De altfel, cu un salariu mediu net de 682 de euro pe lună, Clujul ocupă a doua poziţie la nivel naţional, după Bucureşti (793 euro pe lună), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

”Cu forţă de muncă specializată, infrastructură bine dezvoltată şi un potenţial turistic ridicat, piaţa de birouri din Cluj a avut parte de o activitate semnificativă în ultimii ani, înregistrând o foarte buna rată de absorbţie a spaţiilor moderne. Accentul pus pe resursa umană de către marile companii din oraş creează concurenţa în procesul de recrutare, beneficiile pe care acestea le oferă ajungând să atragă personal preţios chiar şi din Capitală. Ne aşteptăm ca în ritmul actual în care evoluează piaţa de birouri, oraşul să atragă cât de curând şi servicii conexe, precum spaţiile de coworking”, completează David Stănescu, Senior Consultant, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Sursa Foto: Facebook Advancity

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments