web analytics
Sunteți aici

Constructorul ungar KÉSZ a investit peste 20 mil. euro în clădirea de birouri Hexagon Offices de la Cluj

Compania ungară de construcţii KÉSZ, care a ridicat fabrica de aspira­toa­re din Curtea de Argeş a grupului german Kärcher, a inaugurat oficial clădirea de birouri Hexagon Offices din Cluj, după o investiţie de peste 20 mil. euro.

Planul iniţial era ca acest imobil să fie compus din apartamente în regim hotelier şi spaţii de birouri, însă compania a decis să păstreze doar componenta de birouri în proiect. Clădirea de birouri este situată pe Calea Turzii, are opt etaje și pune la dispoziția firmelor, spre închiriere, o suprafață de 21.600 mp. Hexagon Offices include și spații comerciale, un centru de conferințe, o cafenea, un restaurant și un centru fitness.

”Această clădire este cea mai mare investiție externă a KÉSZ. Inițial clădirea a fost proiectată să devină spital, dar, din cauze financiare, proiectul s-a blocat. KÉSZ România, care era antreprenorul general al proiectul – a cumpărat clădirea finalizată pe jumătate și a reconvertit-o într-o clădire de birouri”, a spus Szalados László, directorul tehnic adjunct al KÉSZ Holding Zrt.

Ungurii au construit, de exemplu, Aquapark-ul Nymphaea din Oradea, clădiri industriale și fabrici, centre logistice, clădiri de birouri, centre comerciale și clădiri rezidențiale. Un proiect de mare importanță al companiei este reabilitarea Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca, aflată în desfășurare.

Imobilul finalizat de KÉSZ a facut parte dintr-un proiect care a fost cumpărat în vara anului 2015 de la Pelican Impex, companie care deţine spitalul Pelican din Oradea. Acţionari în această firmă erau trei medici (Marius Adrian Maghiar, Teodor Traian Maghiar, Ovidiu Gogu Cacuci), care plănuiau să facă şi în Cluj un spital, însă după ce au demarat construcţia nu au mai putut susţine investiţia, aşa că au ales să vândă imobilul către KÉSZ .

Investiţia KÉSZ în Cluj-Napoca vine în contextul în care oraşul s-a dezvoltat puternic din punct de vedere imobiliar în ultimii ani, numeroase companii, mai ales din domeniul IT, uitându-se către Cluj-Napoca, un oraş universitar cu peste 50.000 de studenţi, al doilea în topul centrelor universitare din România, după Bucureşti.

În Cluj-Napoca mai există şi alte proiecte de birouri, precum The Office (dezvoltat de compania sud-africană de investiţii NEPI Rockcastle şi de Ovidiu Şandor) sau Maestro Business Center din Cluj-Napoca, imobil care a fost cumpărat anul trecut de fondul de investiţii britanic First Property Group de la Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, şi Dorel Goia, acţionarul majoritar al Teraplast.

KÉSZ România, membră a Grupului KÉSZ, a fost înființată în 2001. KÉSZ România este una dintre cele mai importante companii de pe piața de construcții din România și un actor important în domeniu din Europa Centrală și de Est.

Sursa Foto: Facebook KÉSZ România

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW