web analytics
Sunteți aici

Plimob din Sighetu Marmaţiei a vândut anul trecut scaune de aproape 40 milioane euro

Compania Plimob din Sighetu Marmaţiei, unul dintre furnizorii locali importanţi de scaune pentru concernul suedez IKEA, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 185,3 mil. lei (39,9 mil. euro), mai mult cu aproximativ 4% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut în 2018 un profit net de peste 5,2 mil. lei (1,1 mil. euro), în creştere cu 59% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 1.327 de angajaţi, conform datelor publice.

Fabrica de scaune din Sighetu Marmaţiei şi-a început activitatea în urmă cu 120 de ani, când au fost realizate primele produse de tâmplărie, printre care şi scaunele curbate. Plimob este o companie cu capital integral privat, având ca principal domeniu de activitate produ­cerea de scaune pliante şi mic mobilier din lemn. Unitatea de producţie este situată în localitatea Sighetu Marmaţiei, din judeţul Maramureş.

Plimob, unul dintre furnizorii locali importanţi de scaune pentru concernul suedez IKEA, are în total 159 de acţionari, printre care se află şi Vasile Godja, care deţine totodată şi funcţia de director general al companiei, potrivit informaţiilor de pe site-ul producătorului maramureşan de mobilier.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW