29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂPorsche vrea 200 de angajaţi în centrul de inginerie de la Cluj

Porsche vrea 200 de angajaţi în centrul de inginerie de la Cluj

Porsche Engineering România, subsidiara gigantului german Porsche Engineering Group, vrea să continue extinderea pe piaţa locală şi să crească anul acesta numărul de angajaţi de la Cluj de la 120 la 200.

„Ne aflăm într-un moment decisiv în istoria industriei de automobile, unde tehnologiile avansate, software-ul şi experienţa utilizatorilor joacă un rol important. Ne bucurăm să jucăm un rol major în dezvoltarea acestor tehnologii şi să contribuim cu experienţa noastră la crearea automobilului sport al viitorului. În 2018, am lucrat la câteva proiecte care pot fi văzute deja în mai multe lansări de produse în cursul acestui an. Lucrurile care vor veni în 2019 sunt şi mai interesante şi mai provocatoare, cu schimbări majore în industrie, de exemplu electrificarea extinsă a vehiculelor şi aplicarea inteligenţei artificiale”, a spus Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România.

La jumătatea lui 2018, Porsche Engineering s-a mutat într-un sediu nou în proiectul de birouri Vivido.

”Responsabilitatea noastră pentru funcţiile cheie ale software-ului viitoarelor maşini sportive este considerabilă, dar tot considerabilă este şi satisfacţia şi acesta este un factor-cheie pentru succesul nostru în păstrarea oamenilor talentaţi în companie şi construirea unei culturi organizaţionale sănătoase, chiar şi pe o piaţă extrem de competitivă”, a mai spus Mihailovici.

Echipa Porsche Engineering din Cluj lucrează pe o varietate de proiecte, de la dezvoltarea de software avansat şi funcţional, până la computer vision, machine learning, siguranţa software-ului şi conducere autonomă. Multe dintre proiectele şi ideile companiei au fost deja implementate în tehnologii care echipează maşinile actuale şi viitoare Porsche.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 24,5 milioane lei, de peste două ori mai mare decât în 2017, şi un profit net de 1,2 milioane lei. 

În timp ce Porsche Engineering oferă servicii de inginerie la nivel mondial pentru mai multe branduri şi clienţi din industria auto, echipa Porsche Engineering România a fost implicată în mod tradiţional în proiectele Porsche, lucrând pentru dezvoltarea de diferite tipuri de software, de la interfaţa multimedia până la sistemele avansate de asistenţă pentru şofer şi funcţiile de conducere autonomă.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a şasea locaţie de dezvoltare a companiei, prezentă şi în Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga (Republica Cehă), Shanghai Nardò (Italia).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments