web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > 1 milion de pasageri au tranzitat aeroportul din Cluj de la începutul anului

1 milion de pasageri au tranzitat aeroportul din Cluj de la începutul anului

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare din ţară, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a fost tranzitat de la începutul anului şi până în prezent de 1 milion de pasageri.

În primele 5 luni ale anului 2019 au fost lansate două noi destinaţii internaţionale de pe aeroportul din Cluj, Londra Gatwick (din 31 martie 2019) şi Londra Southend (din 2 aprilie 2019), au crescut frecvenţele zborurilor pe rutele existente, iar compania aeriană Ryanair a demarat zboruri regulate de la Cluj-Napoca spre Londra Southend.

Cel mai mare aeroport din ţară rămâne Henri Coandă (Otopeni), care a fost tranzitat anul trecut de peste 13 milioane de oameni, mai mult cu aproape 8% faţă de anul precedent. Locul secund a fost ocupat de aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, aerogară care a fost tranzitată de 2,78 de milioane de pasageri, plus 3,5%. Podiumul este completat de către aeroportul Traian Vuia din Timişoara, care însă a cunoscut o reducere a numărului de pasageri. Aerogara a fost tranzitată de 1,5 milioane de pasageri, minus 6,4% faţă de anul 2017, mai arată datele publice.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW