23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIStudiu eJobs: 8 din 10 angajaţi ar vrea să lucreze de acasă...

Studiu eJobs: 8 din 10 angajaţi ar vrea să lucreze de acasă măcar o zi pe săptămână

8 din 10 români ar vrea să lucreze de acasă măcar o zi pe săptămână, acesta fiind un criteriu important atunci când candidaţii aleg să accepte o ofertă de job, alături de salariu şi oportunităţile de a avansa în carieră, arată un studiu eJobs România.

Pe de altă parte, tot mai multe companii au început să ofere angajaţilor posibilitatea de a lucra de acasă, IT-iştii şi angajaţii din poziţii de middle management fiind cei care beneficiază de cel mai mult timp lucrat remote, aproape dublu faţă de top manageri, spre exemplu, unde mai puţin de 10% dintre executivi aleg să lucreze remote.

Gestionarea mai bună a timpului de lucru, creşterea nivelului de confort personal, reducerea cheltuielilor aferente transportului sau mesei de prânz reprezintă câteva dintre motivele pentru care românii preferă să lucreze de acasă.

”Anul trecut, i-am întrebat pe români, într-un studiu de piaţă, care sunt motivele pentru care şi-ar dori să lucreze de acasă. Peste 60% au spus că ar putea, astfel, să îşi gestioneze mai bine timpul de lucru, 55% vor să reducă timpul pierdut în trafic. Angajaţii români mai menţionează şi creşterea nivelului de confort personal, reducerea cheltuielilor aferente transportului sau mesei de prânz, creşterea productivităţii, dar şi scăderea nivelului de stres generat de conflictele de la birou. 32,4% spun că munca de acasă le oferă ocazia de a petrece mai mult timp cu familia”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În ceea ce-i priveşte pe angajatori, cel mai adesea, acest beneficiu este oferit de companiile din IT şi tehnologie, e-commerce şi consultanţă. Urmează industria de publicitate, cercetare de piaţă şi ONG.

”Există şi aici specificităţi de la o ţară la alta. În Finlanda, Estonia şi Letonia, spre exemplu, foarte mulţi dintre angajaţii de la stat, din zona administraţiilor locale, au început să lucreze din ce în ce mai mult de acasă odată cu introducerea sistemelor electronice şi automatizate care nu mai cer prezenţa lor fizică la birou. În alte ţări, pe de altă parte, cum este România, nici nu ne putem gândi la acest lucru, deocamdată. De altfel, potrivit datelor Paylab, România are cel mai mic număr de angajaţi din sistemul public care pot lucra şi de acasă”, a mai spus Bogdan Badea.

Legea telemuncii a fost adoptată în luna aprilie a anului trecut şi îi vizează pe acei angajaţi a căror activitate este realizată cu ajutorul tehnologiei (desktop, laptop, smartphone etc.). Aceştia au aceleaşi drepturi pe care le au şi ceilalţi salariaţi, precum concediul de odihnă sau concediile medicale. Telemunca poate fi desfăşurată doar voluntar, în mod regulat, în baza unui contract individual de muncă.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments