web analytics
Sunteți aici

Distribuitorul de suplimente veterinare Maravet Baia Mare a avut afaceri de 166 mil. lei în 2018, plus 18%

Compania Maravet din Baia Mare a avut anul trecut o cifră de afaceri de 166,1 mil. lei (35,7 mil. euro), în creştere cu aproximativ 18% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat în 2018 un profit net de peste 19 mil. lei (aproximativ 4 mil. euro), mai mult cu aproximativ 11% faţă de anul precedent, cu un număr mediu de 103 angajaţi, în uşoară creştere faţă de excerciţiul financiar anterior, conform datelor publice.

Maravet, cu sediul şi depozite în Baia Mare, se ocupă cu importul şi distribuţia medicamentelor de uz veterinar, a hranei şi a altor articole pentru animalele de companie, a furajelor şi a aditivilor furajeri pentru fermele de creştere a animalelor, a produselor necesare asigurării igienei şi biosecurităţii în unităţile pentru creşterea animalelor şi în industria alimentară. Maravet distribuie pe piaţa locală peste 16.700 de produse pentru uz veterinar, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Compania a fost fondată în anul 1998 de familia Korponay, care deţine în continuare 50% din acţiunile Maravet. Grupul american Henry Schein a intrat pe piaţa locală în iulie 2015, în urma achiziţiei unei participaţii de 50% din Maravet Baia Mare. Cu sediul în New York, Henry Schein este activă pe trei segmente: produse stomatologice, veterinare şi medicale. Compania este prezentă pe 31 de pieţe şi a avut anul trecut vânzări totale nete de peste 9,4 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor de pe site-ul Henry Schein.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW