web analytics
Sunteți aici

Spaniolul care a renovat conacul Banffy din Cluj îl vinde cu peste 500.000 de euro

Miguel Ventas, un spaniol venit în România în urmă cu aproape 15 ani, a investit în renovarea conacului Banffy din judeţul Cluj, iar acum l-a scos la vânzare, în schimbul sumei de 500.000 de euro, scrie revista Business Magazin.

Miguel Ventas, în vârstă de 76 de ani, a ajuns în România în urmă cu aproape 15 ani. Ventas a cumparat conacul Banffy din Sânmărghita, la câţiva kilometri de Dej, în judeţul Cluj.

Lucrase în domeniul turismului în Spania, apoi îşi făcuse propria firmă producătoare de mobilă, în aceeaşi ţară. La mijlocul anilor ’90, a plecat în Tunisia, tot ca producător de mobilă. După zece ani, când piaţa de acolo nu i s-a mai părut atractivă, a început să se gândească la o nouă destinaţie.

Conacul Banffy poartă numele familiei căreia i-a aparţinut la începuturi, fiind construit la începutul secolului al XIX-lea. Arhitectura conacului este neoclasică, imobilul fiind completat de un teren de peste 4.000 de metri pătraţi, cu pomi fructiferi şi un nuc bătrân martor al trecerii timpului. Miguel Ventas a preluat imobilul pentru a-l folosi atât ca locuinţă personală, cât şi ca birou.

”Nu am date exacte legate de cât a costat în total renovarea, însă a durat vreme de zece ani, din 2005 până în 2015. În momentul în care am cumpărat-o, clădirea era o adevărată ruină”, a spus Miguel Ventas.

Astăzi, conacul Banffy din Sânmărghita este scos la vânzare de Artmark Historical Estate, divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark, care intermediază această vânzare, cu un preţ de pornire de 500.000 de euro. Imobilul este însă estimat la aproape 600.000 de euro, la capătul tuturor investiţiilor făcute de Miguel Ventas.

Conacul ar putea fi transformat în mic hotel sau pensiune, în cazul în care proprietarii nu intenţionează chiar să locuiască acolo, mai ales că este amplasat într-un sat liniştit, idilic, zugrăvit în nuanţe pitoreşti, rupt de realitatea cotidiană a oraşului.

Sursa Foto: Artmark

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW