web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > OMV Petrom şi-a modernizat cu 19 mil. euro depozitului de carburanţi de la Arad

OMV Petrom şi-a modernizat cu 19 mil. euro depozitului de carburanţi de la Arad

OMV Petrom a investit aproape 19 milioane de euro în modernizarea depozitului de carburanţi de la Arad, al doilea cel mai mare din ţară, cu o capacitate de peste 32.000 de metri cubi.

”Odată cu modernizarea depozitului de carburanţi de la Arad, încheiem cu succes programul de optimizarea infrastructurii pentru depozitarea carburanţilor. Programul a vizat concentrarea operaţiunilor în şase depozite mari pe teritoriul ţării şi a presupus investiţii de aproximativ 145 de milioane de euro în ultimii 12 ani”, a spus Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.

În cadrul proiectului au fost implementate tehnologii moderne pentru automatizarea gestiunii şi a livrărilor de carburanţi, dar şi sisteme pentru protecţia împotriva incendiilor şi pentru reducerea impactului asupra mediului. Lucrările au inclus modernizarea a cinci rezervoare de depozitare carburanţi, instalarea a aproape 12 kilometri de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton şi lucrări de modernizare pentru doi kilometri de cale ferată.

OMV Petrom a demarat programul de optimizare a infrastructurii de depozitare a carburanţilor în 2007, care a necesitat investiţii de aproximativ 145 de milioane de euro şi a presupus construirea a trei depozite noi, la Jilava, Brazi şi Işalniţa şi modernizarea depozitelor de la Bacău, Cluj şi Arad. Acestea au o capacitate cumulată de 119.000 de metri cubi acoperind geografic întreg teritoriul ţării.

Compania a raportat în primul trimestru din 2019 vânzări de 5,4 mld. lei, cu 11% mai mari faţă de T1 2018, şi cu un profit net de 1,15 miliarde de lei, cu 35% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW