8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALDe'Longhi a depăşit pragul de 1 mld. lei cifră de afaceri la...

De’Longhi a depăşit pragul de 1 mld. lei cifră de afaceri la 5 ani de la demararea producţiei de expresoare în fabrica din Jucu, Cluj

Grupul italian De’Longhi, intrat pe piaţa locală în 2013 prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, a ajuns anul trecut la afaceri de 1,2 miliarde lei în România, în creştere cu 30% faţă de rezultatul obţinut în 2017.

Compania a înregistrat o evoluţie importantă şi în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, echipa De’Longhi crescând cu peste 570 de persoane în 2018, până la un total de 2.400 de angajaţi.

De’Longhi operează una dintre cele mai mari fabrici din grup pe platforma de 65.000 metri pătraţi situată în Jucu, jud. Cluj, unde produce anual peste 1,4 milioane de espressoare complet automate, 2,3 milioane de aparate electrocasnice mici pentru prepararea alimentelor, precum şi 700.000 de espressoare cu capsule.

”Fabrica din Cluj e cea mai mare din lume, depăşind anul trecut unitatea de producţie din China”, spune Massimo Paronitti, director de operaţiuni pentru Europa în cadrul grupului şi directorul fabricii De’Longhi din Cluj.

Cea mai mare parte a producţiei locale este exportată în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania sau Australia.

„Pe lângă faptul că aici avem una dintre cele mai mari fabrici din cadrul Grupului şi cel mai mare număr de angajaţi din Europa, România are şi un potenţial ridicat de a deveni o piaţă foarte importantă pentru noi în ceea ce priveşte vânzările. Obiectivul nostru este să ne creştem semnificativ cota de piaţă la nivel local, pe toate mărcile”, spune Peter Ferluga, director comercial al De’Longhi România. Pentru 2019, producătorul de expresoare de cafea vizează menţinerea creşterii înregistrată în ultimii cinci ani şi extinderea echipei de la Jucu.

„Căutăm în principal profiluri tehnice, precum ingineri de proces, de produs şi de calitate”, spune Massimo Paronitti. De la intrarea pe piaţa locală italienii de la De’Longhi au investit peste 120 mil. euro.

„Numai anul trecut am investit 73 milioane de lei într-o nouă dezvoltare de 20.000 metri pătraţi, în maşini de injecţie mase plastice şi în linii noi de asamblare”, explică Massimo Paronitti, precizând că pentru anul în curs sunt bugetate investiţii de 9 milioane de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments