web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Afaceri de 65 mil. euro în 2018 pentru furnizorul de cabluri VLG Ro din Cluj

Afaceri de 65 mil. euro în 2018 pentru furnizorul de cabluri VLG Ro din Cluj

Furnizorul de cabluri şi con­duc­tori electrici VLG Ro din localitatea Măr­tineşti, judeţul Cluj, parte a grupului aus­triac Meinhart, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 302,1 mil. lei (65 mil. eu­ro), în creştere cu peste 71% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un pro­fit net de aproape 4,9 mil. lei (peste 1 mil. euro) şi un număr mediu de 73 de an­gajaţi, conform datelor pe site-ul mfinanţe.ro.

Principalele produse furnizate de VLG Ro sunt cablurile de energie pentru joasă şi medie tensiune, cabluri şi conductori folosiţi în industria petro­chi­mică, conductori din cupru pentru bobinaj, cabluri din fibră optică, de semnalizare, dar şi cabluri de telefonie şi trans­misie date. Compania se ocupă de comercializarea şi trans­por­tul cablurilor, precum şi de dimen­sio­narea şi de ambalarea acestor produse.

Achiziţionarea cablurilor şi con­ductorilor electrici, a fibrelor optice şi a conductorilor de bobinaj se realizează atât din surse interne, cât şi din import. Sediul central al VLG Ro este în loca­litatea Mărtineşti, judeţul Cluj, însă com­pania deţine şi o sucursală în Bu­cu­reşti şi puncte de lucru în Iaşi şi Timişoara, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

VLG Ro a fost înfiinţată în anul 2000 cu principal domeniu de activitate comerţ cu ridicata nespecializat. În luna octombrie 2014, pachetul majoritar de acţiuni al companiei (67%) a fost pre­luat de Meinhart Group GmbH Aus­tria, care mai deţine subsidiare în Un­ga­ria, Croaţia, Cehia şi Austria. Odată cu preluarea pachetului majoritar de acţi­uni VLG Ro de către compania aus­triacă Meinhart, s-a făcut o infuzie de ca­pi­tal social de aproape 2,3 mil. euro, iar o parte din aceşti bani au intrat în stocul de marfă al companiei din Cluj.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW