web analytics
Sunteți aici

Afaceri de 65 mil. euro în 2018 pentru furnizorul de cabluri VLG Ro din Cluj

Furnizorul de cabluri şi con­duc­tori electrici VLG Ro din localitatea Măr­tineşti, judeţul Cluj, parte a grupului aus­triac Meinhart, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 302,1 mil. lei (65 mil. eu­ro), în creştere cu peste 71% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un pro­fit net de aproape 4,9 mil. lei (peste 1 mil. euro) şi un număr mediu de 73 de an­gajaţi, conform datelor pe site-ul mfinanţe.ro.

Principalele produse furnizate de VLG Ro sunt cablurile de energie pentru joasă şi medie tensiune, cabluri şi conductori folosiţi în industria petro­chi­mică, conductori din cupru pentru bobinaj, cabluri din fibră optică, de semnalizare, dar şi cabluri de telefonie şi trans­misie date. Compania se ocupă de comercializarea şi trans­por­tul cablurilor, precum şi de dimen­sio­narea şi de ambalarea acestor produse.

Achiziţionarea cablurilor şi con­ductorilor electrici, a fibrelor optice şi a conductorilor de bobinaj se realizează atât din surse interne, cât şi din import. Sediul central al VLG Ro este în loca­litatea Mărtineşti, judeţul Cluj, însă com­pania deţine şi o sucursală în Bu­cu­reşti şi puncte de lucru în Iaşi şi Timişoara, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

VLG Ro a fost înfiinţată în anul 2000 cu principal domeniu de activitate comerţ cu ridicata nespecializat. În luna octombrie 2014, pachetul majoritar de acţiuni al companiei (67%) a fost pre­luat de Meinhart Group GmbH Aus­tria, care mai deţine subsidiare în Un­ga­ria, Croaţia, Cehia şi Austria. Odată cu preluarea pachetului majoritar de acţi­uni VLG Ro de către compania aus­triacă Meinhart, s-a făcut o infuzie de ca­pi­tal social de aproape 2,3 mil. euro, iar o parte din aceşti bani au intrat în stocul de marfă al companiei din Cluj.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW