web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujenii de la Fortech au deschis birou de vânzări şi consultanţă în Chicago

Clujenii de la Fortech au deschis birou de vânzări şi consultanţă în Chicago

Furnizorul de soluţii software la comandă Fortech din Cluj-Napoca, controlat de an­tre­prenorul Călin Văduva, a deschis luna acesta primul birou de vânzări şi consultanţă din afara ţării, în Chicago, SUA. Biroul este situat în inima centrului de afaceri din Chicago, într-un zgârie-nori, şi va deveni punctul de intersecţie dintre consultanţii şi reprezentanţii de business Fortech şi clienţii sau prospecţii din SUA care doresc să exploreze valoarea aplicată a tehnologiei, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Luna trecută, Fortech a deschis la Braşov al patrulea birou regional, după Cluj, Iaşi şi Oradea.

”De mai bine de 15 ani suntem alături ca parteneri tehnici atât pentru companii mari, cât şi start-up-uri sau companii mici şi medii din SUA. Am dezvoltat proiecte pentru o varietate de industrii precum sectorul financiar, sănătate, comerţ, in­dus­tria comunicaţiilor şi altele. Am acţionat ca parte inte­grantă din ecosistemul lor tehnic, după un model de co­laborare adaptativ. Aşa am crescut pe această piaţă şi am ajuns azi să evaluăm proiectele noastre comerciale aferente SUA la o pondere de 45% din portofoliul comercial actual”, a spus Călin Văduva, CEO al Fortech.

Activitatea biroului din Chicago va fi asigurată de o echipă multidisciplinară, formată din arhitecţi software, con­sultanţi de business sau vânzări. Aceştia vor funcţiona printr-un circuit rotaţional. Astfel, compania va asigura o strânsă relaţionare cu prospecţii şi clienţii din regiune.

”Deschiderea unui birou în Chicago este o etapă cheie cu rădăcini în viziunea şi strategia de business şi reafirmă angajamentul nostru faţă de clienţii actuali şi prospecţii din regiune, aflaţi în căutarea unui partener pentru proiectele lor software”, a mai spus Văduva.

Oferta Fortech pentru piaţa SUA acoperă întregul spectru de dezvoltare al unui produs software de la analiza nevoii, UI/UX, dezvoltarea aplicaţiei, testare şi asigurarea calităţii la mentenanţă sau gestiune de proiect. Compania se va angaja în continuare în execuţia celor mai complexe proiecte tehnologice prin aplicarea unui spectru larg de tehnologii. Printre acestea se înscriu JAVA, .NET, C + + , Web, Python sau tehnologii mobile.

”Am învăţat că orice intervenţie tehnologică implică schimbări mai profunde în organizaţia clientului. În lumina acestei înţelegeri, aplicăm o abordare consultativă, facilitând practic navigarea fiecărei etape din procesul de dezvoltare şi achiziţie a unui proiect software. Prezenţa noastră în Chicago, ne va ajuta să întărim raportul de comunicare atât cu clienţii existenţi cât şi cu cei potenţiali din regiune, pe tot parcursul acestui traseu”, a spus Alex Dima, VP Fortech.

Noul hub din Chicago devine parte integrantă a grupului Fortech, alături de cele 4 centre operaţionale din România, ce numără în prezent peste 700 de angajaţi şi colaboratori. Aceştia sunt distribuiţi în birourile companiei din Cluj, Iaşi, Oradea şi în biroul recent deschis în Braşov. Hub-ul din Chicago va lucra îndeaproape cu organizaţia din România.

În anii recenţi, Fortech a învestit în cele mai inovatoare segmente tehnologice, precum: Cloud, AI, machine learning, IoT sau Blockchain. Pe parcursul celor 15 ani de activitate, echipa Fortech a acumulat experienţă în toate etapele de dezvoltare a unui produs software, de la crearea de prototipuri, la construcţia unor sisteme tehnologice complexe, integrări sau migrări.

”Sunt încântat că Fortech face încă un pas semnificativ în evoluţia sa. În calitate de consultant pentru industria software, mai cu seamă pentru proiecte de outsourcing, am fost de-a lungul timpului martor la implementarea unor proiecte majore derulate de către echipe din România, în special de echipa Fortech. Dedicarea companiilor româneşti în a forma echipe tehnice de elită, a resetat nivelul aşteptărilor pentru clienţii din SUA. Am fost în mod repetat, impresionat de calitatea muncii şi a expertizei tehnice oferite de companiile româneşti. În privinţa Fortech, referinţele multiple obţinute din partea clienţilor săi, validează că modelul de colaborare şi competenţele echipei rezonează cu piaţa din SUA”, a afirmat Ron Herman, fost client Fortech, în prezent CEO TeamFound, USA.

Compania Fortech furnizează servicii software cu precădere pieţelor din SUA şi Europa de Vest, portofoliul firmei înglobând 200 de clienţi la finele lui 2018. Fortech oferă o gamă completă de servicii software la comandă, acoperind întregul ciclu de viaţă al aplicaţiilor software. Modelul de afaceri al companiei este de a dezvolta parteneriate nearshore dedicate, construind echipe pentru nevoile pe termen lung ale clienţilor. Printre clienţii Fortech se află companiile T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer şi Renault.

Fortech a finalizat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 28,5 milioane euro, cu 24% mai mare faţă de anul precedent. Capacitatea centrelor operaţionale din Cluj, Iaşi şi Oradea s-a îmbunătăţit cu 30% faţă de anul anterior. Compania a avut un ritm de creştere de aproximativ 16 persoane, pe lună.

Compania Fortech a fost înfiinţată în urmă cu peste 15 ani la Cluj-Napoca de către antreprenorul Călin Văduva. Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută în mod repetat în topul Deloitte ce clasează companiile cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est. Fortech a fost inclusă în topul celor mai antreprenoriale companii de software din România de către EY România.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW