19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Compa Sibiu a făcut 127 mil. euro din...

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a făcut 127 mil. euro din exporturi

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP), care are în acţionariat Fondul Suveran al Norvegiei, a realizat anul trecut 78,5% din vânzări la export, adică 590,9 mil. lei (127 mil. euro), potrivit raportului financiar pe 2018 al companiei.

Compa produce la Sibiu com­ponente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergă­toare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbosuflante, pinioane pentru casete de direcţie, componente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese stanţate, piese for­jate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru insta­laţii de aer condiţionat, echipa­mente industriale, matriţe şi scule.

Produsele fabricate la Sibiu sunt asamblate pe automobile precum Audi, BMW, Citroën, Fiat, Ford, GM, Mercedes, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota, VW sau Kia. Partenerii Compa sunt companiile Bosch, BOS, Continental, Dacia-Renault, Daikin, Delphi, DMG-MORI, Haulotte Group, Faurecia, Hendricson, Garrett-Advancing Motion, Hutchinson, Fuji-Kiko, Jtekt, Joyson Safety Systems, Schaeffler Group, ThyssenKrupp Bilstein, ZF, WILO etc. Produsele Compa sunt exportate în 23 de ţări, printre care Franţa, Germania, Statele Unite, Cehia, Slovacia, Belgia, Olanda, Anglia, Italia, China şi India, conform informaţiilor disponibile pe site-ul companiei.

Compa a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 752,5 mil. lei (161,8 mil. euro), mai mult cu aproximativ 7% faţă de anul anterior, şi un profit net de 35,4 mil. lei (7,6 mil. euro), cu aproximativ 4% mai mic faţă de 2017.

Compa SA a fost înfiinţată în anul 1991, provenind din Întreprinderea de Piese Auto Sibiu (I.P.A.Sibiu). Din anul 1991, Compa s-a organizat în module (fabrici/ate­liere), constituite pe familii de produse, ca centre de cost, care în timp au devenit centre de profit, în scopul unei descentralizări şi al facilitării constituirii de joint-venture. Compa este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria Standard, simbol CMP. La 31 decembrie 2018 compania avea 6.564 de acţionari, persoane fizice şi juridice, române şi străine.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments