web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bistriţenii de la Carmo-Lact Prod au vândut anul trecut lactate de 18,5 mil. euro

Bistriţenii de la Carmo-Lact Prod au vândut anul trecut lactate de 18,5 mil. euro

Compania Carmo-Lact Prod din Bistriţa-Năsăud, pro­ducătorul lactatelor Monor, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 90,7 mil. lei (19,5 mil. euro), mai mult cu 12% faţă de anul anterior şi un profit net aproape 3,2 mil. lei (683.000 de euro), în uşoară creştere faţă de anul pre­cedent.

Numărul mediu de anga­jaţi ai companiei a ajuns anul trecut la 243 de oameni, potrivit mfinanţe.ro. Carmo-Lact Prod este unul dintre cei mai mari zece proce­satori locali de lapte şi de­ţine o unitate de pro­ducţie în comuna Monor (judeţul Bistriţa-Năsăud), care dispune de două secţii, una destinată produselor proas­pete, cu o capacitate de 60.000 de litri pe zi, iar cealaltă pentru producţia de brânzeturi, cu o capacitate de 50.000 de litri pe zi, conform datelor de pe site-ul com­paniei.

Producătorul de lactate din Bistriţa-Năsăud a im­ple­mentat anul trecut un proiect de investiţii de peste 830.000 de lei (fără TVA) în achiziţia de utilaje pentru dez­voltarea capacităţii de producţie, finanţarea fiind ob­ţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Conform datelor de pe site-ul companiei Carmo-Lact Prod, reţeaua de distribuţie a produselor Monor cuprinde peste 1.000 de clienţi cu mai mult de 1.500 de puncte de lucru din oraşe precum Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Mediaş, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Târgu-Mureş. Carmo-Lact Prod are în portofoliu brânzeturi, lapte de consum, lapte bătut, iaurt, smântână şi deser­turi. Compania dispune de propriile mijloace de trans­port şi de un parc auto care asigura service-ul acestora.

Carmo-Lact Prod, companie fondată în anul 1992, este controlată de antreprenorii locali Eugen Creoş­tea­nu (50%), Ioan Neagoş (30%) şi Alin Neagoş (20%).

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW