22.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul Financiar Banca Transilvania a avut un profit net de 107 mil....

Grupul Financiar Banca Transilvania a avut un profit net de 107 mil. euro în primul trimestru, în creştere cu 30%

Grupul Financiar Banca Transilvania a obţinut un profit net de 507,46 milioane lei (aproximativ 107 mil. euro) în primul trimestru al anului, în creştere cu 30%.

Primul trimestru al anului a adus o capitalizare robustă a Grupului Financiar Banca Transilvania, care are un capital propriu de 8,2 miliarde lei, cu 8% mai mare faţă de finalul anului 2018. Profitul net al băncii este de 436,07 milioane lei, activele instituţiei financiare sunt de 75,9 miliarde lei, iar creditele nete reprezintă 48,5% din activele Grupului BT.

Soldul creditelor Grupului Financiar BT a crescut cu 2,1% faţă de decembrie 2018. Companiile Grupului BT au acordat în perioada menţionată 5.200 de credite, în valoare de 215 milioane lei şi au încheiat 1.300 contracte de leasing, cu o valoare de 210 milioane lei.

BT Mic, compania Grupului Financiar Banca Transilvania dedicată finanţării afacerilor mici, a ajuns, la finalul lunii martie a.c., la 8.500 de clienţi finantaţi şi 10.000 de împrumuturi acordate, după doar doi ani de activitate. 2.000 dintre afacerile finanţate sunt start-up-uri, cu până la 12 luni de activitate.

BT Leasing a continuat creşterea în primul trimestru din 2019, acordând finanţări de peste 170 milioane lei, +7% faţă de perioada similară a anului trecut. În 2018, compania a finanţat prin leasing financiar investiţii de peste 650 milioane lei, +17% faţă de 2017. Valoarea totală a activelor gestionate de BT Leasing a crescut pe parcursul anului 2018 cu 25%, până la 1 miliard de lei, iar 90% din portofoliu este reprezentat de IMM-uri româneşti. 50% din finanţări sunt generate de reţeaua Băncii Transilvania, iar 30% de parteneriatele cu dealerii şi importatorii de auto şi echipamente. Tot în 2018 a avut loc fuziunea dintre BT Leasing şi ERB Leasing.

La BT Asset Management, în primul trimestru al anului, peste 35% din operaţiuni au fost realizate online, prin BT24. În aceeaşi perioadă a anului, au avut loc aproape 7.500 de operaţiuni de investiţie. Recent, compania a lansat BT Dolar Fix, primul său fond de investiţii cu emisiune de unităţi de fond denominată în dolari americani. BT Asset Management S.A.I este compania specializată în administrarea de investiţii a Grupului Financiar Banca Transilvania, cu 44.000 de clienţi activi, 10 fonduri deschise de investiţii care acoperă plaja venit fix-mixt-acţiuni cu plasamente preponderente în România şi cu peste 250 milioane de lei investiţii directe în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti.

BT Capital Partners, membru exclusiv în România al Oaklins, a realizat peste 10% din totalul valorii tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti în primul trimestru al anului, reprezentând aproape 550 milioane lei. Compania este în top 3 intermediari la Bursă în primele trei luni din 2019, conform clasamentului BVB. În februarie a.c., BT Capital Partners a intermediat listarea la BVB a emisiunii de obligaţiuni corporative subordonate emise de catre Idea::Bank S.A. De asemenea, compania a fost consultantul financiar exclusiv pentru Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din agribusiness din România, care a încheiat un parteneriat strategic de peste 50 de milioane de euro cu fondul chinez de investiţii CEE Equity Partners.

ERB Retail Services şi BT Direct, instituţii nebancare destinate acordării creditelor de consum, se află în etapa de integrare în Grupul Financiar BT, integrare care are loc pe mai multe paliere: juridic, produse & servicii, resurse umane. Fuziunea va avea loc în cursul acestui an. ERB Retail Services este compania achiziţionată de BT odată cu Bancpost şi ERB Leasing în aprilie 2018.

Banca Transilvania a devenit acţionar Victoriabank în ianuarie 2018, iar în prezent banca din Republica Moldova este în etapa de integrare în Grupul Financiar BT. Până acum a avut loc o reconfigurare a businessului şi a strategiei Victoriabank. Recent, cele două bănci BT şi Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova, în valoare de 21 de milioane euro, centrului comercial Shopping MallDova. BT şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare susţin, printr-un parteneriat strategic, creşterea Victoriabank, antrepenorii şi economia Republicii Moldova.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments