web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bra­­şovenii de la Elmas au ajuns la afaceri de peste 31 mil. euro din echi­pa­­­mente de ridicat

Bra­­şovenii de la Elmas au ajuns la afaceri de peste 31 mil. euro din echi­pa­­­mente de ridicat

Producătorul de echi­pa­­­mente de ridicat Elmas din Bra­­şov a finalizat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 145,7 mil. lei (pes­te 31 mil. eu­ro), în creştere cu aproape 20% faţă de 2017, arată datele de la Mi­nis­­terul de Finanţe. Compania are aproximativ 420 de angajaţi.

Compania exportă în ţări din jur precum Ungaria sau Republica Moldova, dar şi în ţări din nordul Africii. Povestea Elmas a început în urmă cu aproape trei decenii, atunci când 12 e­lec­tromecanici demisionează de la fosta întreprindere de stat I.C.R.A.L. Braşov şi se hotărăsc să o apuce pe dru­mul antreprenoriatului. Printre aceşti antreprenori se afla şi Marton Geza, directorul general al companiei.

În ianuarie 1991, compania şi-a în­ce­put activitatea prin asigurarea ser­vi­ce-ului primelor patru ascensoare de la blocurile de locuinţe din Braşov. Tre­cerea de la angajat într-o între­prin­­dere de stat la asociat într-o com­panie privată a însemnat pentru cei 12 şi dispo­nibi­litatea lor de a trece de la un program de 8 ore pe zi la unul de 24 din 24.

Printre produsele realizate de com­panie în fabrica din Braşov se nu­mă­ră ascensoare electrice şi hidraulice, poduri rulante, platforme de materiale, dis­po­zitive de manipulat, dar şi alte produse din domeniul instalaţiilor de ridicat.

În prezent, compania are nouă puncte de lucru în ţară, dar şi două pe plan extern, în Ungaria şi Bulgaria. În Un­garia, Elmas s-a aşezat aproape de Mer­cedes şi alţi clienţi mari. De altfel, compania are clienţi din toate do­meniile, inclusiv din domeniul ho­telier şi medical. Practic, toate produsele făcute de Elmas la Braşov ajung în aceste puncte de lucru şi de aici se face distribuţia, se asigură montajul şi service-ul.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW