web analytics
Sunteți aici

Inginerii Titus Dan Bujor şi Aurel Tîrziu din Jibou poduc lactate şi brânzeturi de 3,5 milioane lei

Titus Dan Bujor şi Aurel Tîrziu, ingineri mecanici electronişti de profesie, au pus în 1997 bazele companiei de produse lactate şi brânzeturi Calion Prod, în oraşul Jibou, judeţul Sălaj. Afacerea a crescut constant, organic, iar după mai bine de două decenii, cifra de afaceri a companiei a ajuns la peste 3,5 milioane de lei, scrie Ziarul Financiar.

”Am pornit pe drumul industriei alimentare cu paşi mărunţi. Nu ştiam prea multe despre ea, dar pentru că a fost un moment oportun, cu o doză de incon­şti­enţă, am făcut o mică fabrică de lactate. Am început să procesăm 500 de litri de lapte pe zi, iar acum procesăm 3.500 de litri de lapte. Facem manufactură, pro­duse naturale din lapte de vacă, colectat de la 50 de producători din judeţ. Afacerea a crescut constant”, a spus Titus Dan Bujor, administratorul companiei Calion Prod Jibou, citat de ZF.

În prezent, compania realizează produ­se precum telemea, caşcaval, brânză, iaurt, smân­tână, toate din lapte de vacă. Produ­se­le sunt distribuite în judeţul Sălăj şi oraşele Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Bucureşti şi Deva, în ma­ga­zine mici, prin parteneri sau distribuitori.

Compania Calion Prod SRL se află în top 100 producători de lactate şi brânzeturi din România, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Ea este singura companie de lactate din top 100 din judeţul Sălaj. Judeţul Sălaj este cunoscut pentru terenurile favorabile pentru dezvoltarea culturilor de pomi fructiferi.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW