18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a făcut profit de...

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a făcut profit de peste 90 mil. euro în primul trimestru, plus 19%

Banca Transilvania, prima instituţie de credit din piaţa locală, a raportat în primul trimestru un profit net de 436 mil. lei (91,6 mil. euro), în creştere cu 19,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul s-ar putea diminua în contextul aplicării OUG 19/2019 care reglementează modul de calcul al taxei pe active pentru instituţiile bancare.

”Banca Transilvania a estimat o taxă pe active de 136 milioane lei aferentă anului financiar 2019. Potrivit acestei estimări, luând în considerare un calcul proporţional, dacă banca ar înregistra efectul acestei taxe pentru perioada de 3 luni încheiată la 31 martie 2019, profitul net la 31 martie 2019 ar ajunge la 407,51 milioane lei”, menţionează raportul băncii.

”Am avut un prim trimestru de creştere solidă a creditării şi a numărului de tranzacţii pe care le-am efectuat pentru clienţii noştri. 42.000 de împrumuturi pentru companii şi persoane fiziceau fost acordate de BT în primul trimestru al acestui an. În ceea ce priveşte tranzacţiile, în februarie am atins un maxim istoric de peste 3 milioane/zi”, a spus Ömer Tetik, Director General Banca Transilvania.

La 31 martie 2019, activele Băncii Transilvania au ajuns la 75,9 miliarde lei, iar creditele au crescut până la 37,04 miliarde lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 62,7 miliarde lei, din care 43,45 miliarde lei sunt depozite ale clienţilor persoane fizice, iar 19,24 miliarde lei depozite ale persoanelor juridice, arată datele raportării financiare trimestriale.

Banca Transilvania a acordat în perioada ianuarie-martie 18.000 de credite cu dobândă fixă persoanelor fizice. Soldul creditelor ipotecare a ajuns la 11 miliarde lei, în timp ce portofoliul creditelor IMM s-a cifrat la 16 miliarde lei în primele trei luni ale anului.

La 31 martie, rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, a fost de 4,9%. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 94%, iar în cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 134%. În ianuarie, Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru finanţări pe termen lung al Băncii Transilvania (IDR) la ‘BB+’, cu perspectivă stabilă, respectiv nivelul ratingului de viabilitate la nivelul ‘bb+’.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments