Policlinica privată Cardiomed, fondată de medicul primar cardiolog Carmen Mureşan în urmă cu zece ani, are în prezent 20 de cabinete medicale pe suprafaţa a două clădiri din centrul oraşului Cluj-Napoca, cu specializări de la cardiologie, oncologie, dermatologie, neurologie, scrie Ziarul Financiar.
Centrul medical Cardiomed a ajuns la afaceri de 11,3 mil. lei în 2018, cu 32% mai mult decât în anul anterior, iar antreprenoarea vrea să extindă în continuare spaţiul şi să intre pe nişe medicale noi.
”Sunt medic primar cardiolog, am lucrat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, am lucrat pe terapie intensivă şi aveam nevoie să pot urmări evoluţia pacienţilor. Atunci am decis să pornesc un centru pe partea de cardiologie. Am lucrat trei luni în Franţa şi aveam nevoie să găsesc un loc al meu, să fac un serviciu cum cred eu că trebuie să fie” a spus Carmen Mureşan, citată de ZF.
Medicul a lucrat în paralel cu businessul Cardiomed pe care îl conduce şi în spital de stat timp de trei ani, după care a ales exclusiv domeniul privat. De altfel, consideră că medicii are au şi afaceri private nu pot să lucreze în sistemul public în acelaşi timp.
Pornind Cardiomed de la specializarea sa de cardiolog, Carmen Mureşan a adăugat noi ramuri medicale care au legătură cu zona de cardiologie, cum ar fi pneumologie, endocrinologie, neurologie, aducând medici colaboratori din aceste nişe medicale. În total, investiţiile până în prezent în Cardiomed s-au ridicat la 2,5 milioane de euro în aparatură şi ambianţă, bani care au venit din surse proprii, credite la bănci.
În prezent, în cadrul Cardiomed lucrează 112 medici, dintre care 12 sunt angajaţi exclusiv în clinica privată şi au contract cu Casa Naţională de Asigurări pentru pacienţii care vin cu bilet de trimitere. La noul contract-cadru care va intra în vigoare în iulie 2019 se vor mai alătura încă trei medici care vor colabora cu Casa.
În urma cererii crescute, Cardiomed a intrat şi pe zona de chimioterapie, pentru care există şase paturi în spitalizare de zi. Peste 40.000 de pacienţi au trecut pragul Cardiomed anul trecut, iar circa 80% din aceştia sunt din alte judeţe decât Cluj, pacienţii venind în urma recomandărilor.
Referitor la creşterile salariale de la stat, care au dus salariile medicilor la peste 2.000 de euro net în medie, fondatoarea Cardiomed a spus că a trebuit să crească de asemenea salariile pentru a păstra medicii. Planurile pentru 2019 urmăresc extinderea spaţiului actual cu încă patru cabinete, dar şi intrarea pe zona de imagistică specializată, cu aparatură CT (computer tomograf), RMN (rezonanţă magnetică nucleară).
”Clujul este un magnet pentru domeniul sănătăţii. Dacă oferi calitate şi timp suficient pacientului, o să avem pacienţi în continuare, oricât s-ar putea dezvolta restul jucătorilor. Au venit şi cu propuneri, însă prefer să creez brandul propriu şi să-mi dezvolt afacerea aşa cum vreau pentru că loc în piaţă avem”, a mai spus Carmen Mureşan.