web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Cofondatorul Pony Car Sharing investeşte într-un centru de închiriat trotinete electrice la Cluj

Cofondatorul Pony Car Sharing investeşte într-un centru de închiriat trotinete electrice la Cluj

Flow, primul sistem sharing de trotinete electrice, coordonat de Iulian Pădurariu, cofondator al Pony Car Sharing, și de Bogdan Enoiu, șeful agenției BV McCann-Erikson, va deschide un centru la Cluj-Napoca.

Trotineta electrică este unul dintre vehiculele cu cea mai mare rată de acceptabilitate şi folosire din ultimul deceniu, trendul luând naştere în urmă cu aproximativ doi ani în San Francisco. Sistemul de sharing de trotinete electrice funcţionează folosind o aplicaţie mobilă care indică pe o hartă o anumită arie de acoperire unde pot fi găsite aceste vehicule.

Trotinetele sunt parcate legal pe o anumită arie de unde pot fi accesate liber sau pot fi găsite legate de un anumit suport care poate fi smart, care încarcă trotineta. Avantajele pe care le aduce acest sistem de sharing de trotinete electrice faţă de sharing de maşini sunt în primul rând la nivel de investiţie, pentru că investiţia necesară într-un astfel de vehicul este mult mai mică şi în al doilea rând numărul de curse care pot fi efectuate într-o singură zi de un vehicul este mult mai mare, zece de exemplu, spun reprezentanţii companiei Flow.

Trotinetele sunt achiziţionate din China, iar costul unei trotinete care are integrat şi un hardware special pentru acest sistem de sharing este de 500 de euro. Compania are în plan dezvoltarea prin franciză. Un potenţial francizat primeşte un pachet de 10 trotinete şi informaţii despre cum funcţionează sistemul şi cum trebuie gestionat acest sistem, contra unei sume de bani, iar pe plan local francizatul îşi poate dezvolta o microreţea de trotinete electrice. Costul ar putea fi 2 lei preţ de pornire şi taxare de 20 de bani la fiecare minut şi abonamente lunare.

Sursa Foto: Economica.net

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW