web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bosch a investit 7 mil. euro într-o şcoală duală cu 160 de copii la Cluj

Bosch a investit 7 mil. euro într-o şcoală duală cu 160 de copii la Cluj

Compania Robert Bosch, subsidiara locală a grupului german Bosch, a investit 7 milioane de euro într-o şcoală duală în Cluj, în care învaţă 160 de copii, în vederea combaterii pro­blemei forţei de muncă. Transferul de cunoştinţe (know-how – engl.) se face şi către cei 400 de studenţi care lucrează în cadrul subsidiarelor din România.

”Suntem prezenţi în România de 25 de ani, perioadă în care am reuşit să evoluăm de la cinci angajaţi la peste 7.000. România a devenit unul dintre principalele puncte de referinţă pe radarul grupului. Aici se poate face producţie cu valoare adăugată foarte mare, se poate face cercetare şi dez­vol­tare de foarte bună calitate”, a spus Mi­hai Boldijar la conferinţa ZF Liderii economiei locale. Top 1.000 cele mai mari companii din România.

În 2017, Bosch a investit peste 450 de milioane de lei, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj. Fabrica de componente auto electrice din Cluj şi-a mărit capacitatea de producţie şi portofoliul de produse, acolo grupul producând, din 2014, printre altele, unităţi de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de ca­mere multiple şi asistenţă la condus, dar şi sisteme electronice pentru siguranţă rutieră. La Blaj, grupul Bosch produce componente auto.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW