web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Afacerile furnizorului de echipamente electrice Electroglobal Cluj au crescut cu 10% în T1/2019

Afacerile furnizorului de echipamente electrice Electroglobal Cluj au crescut cu 10% în T1/2019

Furnizorul de materiale şi echipamente electrice Electroglobal Cluj a realizat în primul trimestru din acest an o creştere de peste 10% a afacerilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a bugetat pentru întreg anul 2019 o creştere temperată a afacerilor, cu accent pe partea de servicii, în funcţie de evoluţia pieţei, scrie Ziarul Financiar.

”În primul trimestru au crescut veniturile pe partea de servicii faţă de vânzările de produs, avansul fiind înregistrat într-un context pozitiv al pieţei şi al implementării eficiente a investiţiilor. Cifra de afaceri din primul trimestru a avut la bază extinderea competenţelor noastre tehnice dar şi a proceselor de business şi se datorează în mod special proiectelor executate pentru piaţa de export şi a unor lucrări la cheie în domeniul automatizărilor industriale”, a declarat Radu Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal, citat de ZF.

Ponderea exporturilor companiei a fost cu 12% mai mare în 2018 faţă de anul anterior, potrivit oficialilor Electroglobal. Compania furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de cons­trucţii, energie, industrie, dar şi cu bene­ficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.

Clujenii dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi eficientizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dezvoltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service. Electroglobal derulează proiecte de automatizări în infrastructură – staţii de tratare a apei, industria chimică, a materialelor de construcţii şi automotive, iluminat cu LED, în industria textilă şi sectorul medical.

Electroglobal a realizat anul trecut proiectul pentru instalaţiile electrice de la noul spital privat Regina Maria, inaugurat în decembrie 2018 la Cluj-Napoca în urma unei investiţii de 15 mil. euro. Unitatea reprezintă cea mai mare investiţie a reţelei de sănătate Regina Maria din afara Bucureştiului, având o suprafaţă de 7.000 mp.

Compania cu sediul central în Cluj-Napoca a ajuns în prezent la peste 130 angajaţi şi are în plan să crească echipa cu 10% în acest an, cu focus pe zona tehnică şi de vânzări. Pentru 2019, Electroglobal a bugetat investiţii în utilaje şi echipamente pentru uzinarea tablourilor electrice, în digitalizarea tuturor proceselor interne (logistică, fabricaţie, proiectare şi vânzări), dar şi în creşterea competenţelor angajaţilor.

Electroglobal a fost înfiinţată în anul 2004 la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care, cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras în 2015 din companie. La momentul înfiinţării, Electroglobal era deţinută de către 4 antreprenori (2 cetăţeni români şi 2 cehi).

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW