web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > Mobila Dalin trimite la export aproape o treime din producţia de mobilier tapiţat a fabricii de la Reghin

Mobila Dalin trimite la export aproape o treime din producţia de mobilier tapiţat a fabricii de la Reghin

Producătorul de mobilier ta­pi­ţat Mobila Dalin din Reghin, judeţul Mureş, o afacere controltă de familia Cotoi, ex­portă 29% din pro­ducţia de mo­bilier tapiţat, prin­cipalele pie­ţe externe fiind Ungaria, Bulgaria, Italia şi Israel, scrie Ziarul Financiar. Fabrica de mobilă din Reghin produce diverse canapele, fotolii şi scaune, care sunt vândute apoi în magazinele proprii şi ale partenerilor, cât şi la export.

”Suntem în faza în care avem clienţi stabili pe pieţele principale, în România, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel. Pentru acest an estimăm o stagnare a cifrei de afaceri sau o foarte uşoara creştere. Probabil va fi primul an din istoria de 27 ani a companiei cu o creştere de sub 5% a afacerilor”, a spus Dan Cotoi, administratorul general al companiei Mobila Dalin, citat de ZF.

Compania a avut în 2017 o cifră de afaceri de peste 34,7 mil. lei (7,6 mil. euro) şi un număr mediu de 342 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. În primul trimestru din acest an, Mobila Dalin a rea­lizat o cifră de faceri de 8,3 mil. lei (aproximativ 1,8 mil. euro), conform in­formaţiilor transmise de companie.

Mobila Dalin se aprovizionează cu lemn şi burete din România, în timp ce sto­fele sunt cumpărate din Italia, Spa­nia, Germania, Belgia, Polonia şi Turcia. Compania avea la finalul lunii martie a acestui an 342 de angajaţi. Cei mai mari producători de mobilă de pe piaţa locală sunt Aramis Invest, Taparo, Aviva, Ecolor şi PGS Sofa & Co.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW