28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAu bătut palma: Fraţii Pavăl cumpără de la NEPI-Rockcastle şi Ovidiu Şandor...

Au bătut palma: Fraţii Pavăl cumpără de la NEPI-Rockcastle şi Ovidiu Şandor birourilor The Office din Cluj-Napoca pentru 120 de milioane de euro, în cea mai mare tranzacţie din afara Bucureştiului

Fraţii Pavăl de la Dedeman au semnat cu fondul NEPI-Rockcastle şi Ovidiu Şandor pentru achiziţia birourilor The Office din Cluj-Napoca, în cea mai mare tranzacţie din afara Bucureştiului, estimată de profit.ro la 120 milioane de euro. De clădirea The Office s-a interesat şi miliardarul Ion Ţiriac.

Clujul intră cu The Office în topul celor mai mari tranzacţii de pe piaţa de birouri, după vânzarea The Bridge cu 200 mil. euro şi a Oregon Park cu circa 165 mil. euro către Lion’s Head anul trecut în Bucureşti.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie record pentru fraţii Pavăl după ce anul trecut au parafat dealul de 200 mil. euro cu Forte Partners pentru birourile The Bridge din zona Orhideea din Capitală. După Bucureşti, Clujul este în prezent una dintre cele mai fierbinţi pieţe imobiliare din România, unde cererea pentru birouri şi rezidenţial este în creştere. În Cluj preţul pe metrul pătrat util depăşeşte în prezent valoarea din 2008.

Proiectul de birouri The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de peste 5.000 de oameni, a fost finalizat.

În Cluj-Napoca, rata de neocupare este încă sub 5%, un nivel de invidiat de multe cartiere de birouri din Capitală. The Office a fost lansat în plină criză economică, fiind una din puţinele dezvoltări din acea perioadă. Proiectul, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 59.000 mp, dezvoltat în trei etape distincte, a fost finalizat în cinci ani, conform planului iniţial anunţat de dezvoltatori în 2012. Cea de-a treia etapă a lucrărilor de construcţie a fost iniţiată în primăvara anului 2016, suprafaţa de 18.500 mp închiriabili aferentă acestei faze fiind finalizată în 15 luni. Clădirea de birouri din Cluj-Napoca a atras companii precum National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst & Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch şi MOL.

Tot în Cluj-Napoca mai sunt la vânzare în acest moment proiecte precum Liberty Technology Park, deţinut de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova şi care doreşte să vândă jumătate din proiect.

În vara anului trecut dezvoltatorul imobiliar Omniconstruct din Cluj-Napoca, ai cărui acţionari sunt Horia Ciorcilă şi Dorel Goia, au vândut proiectul Maestro Business Center de 10.000 mp fondului de investiţii britanic First Property. Cluj-Napoca a devenit în ultimii şase ani starul pieţei imobiliare din afara Bucureştiului şi cea mai vânată locaţie alternativă pentru companiile de servicii în căutare de costuri mici şi scalabilitate.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments