web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Holcim a deschis o nouă staţie de betoane lângă Timişoara

Holcim a deschis o nouă staţie de betoane lângă Timişoara

Producătorul de ciment şi beton Holcim, parte a grupului LafargeHolcim, a deschis o staţie nouă de betoane în apropierea oraşului Timişoara, a doua din zona de vest a ţării. Cu aceasta, Holcim a ajuns la 15 staţii de betoane pe plan local.

”A 15-a staţie de betoane din reţeaua Holcim România are obiectivul de a susţine proiectele partenerilor noştri din regiune”, a spus Anca Alexandru, director al diviziei de betoane şi agregate a Holcim România.

Noua unitate este complet automatizată şi are echipamente destinate reciclării şi reutilizării integrale a materialelor reziduale rezultate din producţia betonului.

”Noua investiţie a Holcim România a generat cinci noi locuri de muncă. Staţia ecologică de betoane din Timişoara este gestionată de doi operatori dispeceri, un laborant, un operator cu rol în mentenanţă şi de un angajat cu rol administrativ”, au mai spus reprezentanţii Holcim.

Holcim are în România două fabrici de ciment, la Câmpulung şi la Aleşd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment – în Bucureşti, Turda şi Roman. Capacitatea totală de producţie este de 5,7 milioane de tone de ciment anual.

Holcim este parte a grupului LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume. Pentru ca fuziunea să fie aprobată, părţile au fost nevoite să vândă o serie de active. CRH a ajuns la un acord cu cele două grupuri pentru a cumpăra cea mai mare parte din activele scoase la vânzare, inclusiv pe cele din România ale Lafarge.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW