19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAntreprenorii clujeni Vasile Naş, Emil Naş şi Petru Brad au ajuns la...

Antreprenorii clujeni Vasile Naş, Emil Naş şi Petru Brad au ajuns la afaceri de 19 mil. lei cu producătorul de lactate Bonas

Compania Bonas Import Export, care fabrică produse lactate în localitatea Dezmir din judeţul Cluj, deţinută de Vasile Naş, Emil Naş şi Petru Brad, a ajuns la venituri de 19 milioane de lei în 2018, după 28 de ani de activitate, potrivit Ziarului Financiar.

Veniturile au fost în creştere cu 30% faţă de anul precedent, când compania a avut o cifră de afaceri de 14,5 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

”Cifra de afaceri a compa­niei a fost de 19 milioane de lei în 2018. Pentru anul acesta estimăm o creştere de 10%. Dorim să avem o creştere sustenabilă şi să ne consolidăm poziţia pe piaţă la nivel local. Creşte­rea şi dezvoltarea au fost provocatoare, am trecut mai multe crize, iar de-a lungul timpului com­pa­nia a fost într-un proces de retehnologizare. Toate investi­ţiile, de la în­fiin­ţare şi până acum, s-au făcut din rein­vestirea profitului”, a spus Adrian Sălăjan, directorul ge­ne­ral al com­pa­niei Bonas Import Export, citat de ZF.

Piatra de temelie a companiei Bonas a fost pusă în 1991, imediat după Revoluţie, când cei doi fraţi, Vasile Naş şi Emil Naş îm­pre­ună cu cumnatul lor, Petru Brad, au in­ves­tit economiile pe care le aveau la vremea respectivă într-o afacere cu produse lactate. Mai întâi, antreprenorii şi-au dorit să facă un business cu produse din carne, ulterior un business cu îngheţată, dar afacerea care a luat fiinţă a fost cea în domeniul produselor din lapte.

”Am început timid, prin procesarea a 100-200 de litri de lapte pe zi, adus de la fer­mie­rii din zonă la fabrica noastră din Dezmir. Acum procesăm 15.000 de litri de lap­te pe zi, iar laptele este exclusiv de la fer­mieri din judeţul Cluj, astfel susţinem pro­ducţia şi partenerii locali, principiu la care ţinem foarte mult. Avem centre proprii de co­lectare, trei maşini proprii de colectare a lap­telui şi colaborăm şi cu distribuitori din Cluj”, a mai spus Adrian Sălăjan.

În prezent, produsele sunt desfăcute în cele 16 magazine proprii pe care le are compania în oraşul Cluj-Napoca. Produsele se găsesc şi la marii retaileri din oraş, Kauf­land, Mega Image şi Auchan. Primul magazin al companiei a fost deschis în 2008, în pagul crizei. Perspectivele de dezvoltare ale companiei vizează extinderea în regiunea Transilvaniei, însă nu şi dezvoltarea la nivel naţional sau internaţional.

Gama de lactate a companiei cuprinde peste 60 de produse, precum smântână, caşcaval, brânză, chefir, sana, iaurt sau lapte bătut. Produsele sunt dezvoltate după reţete tradiţionale în fabrica din Dezmir. În acest moment, compania are 78 de angajaţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments