Cramele Recaş, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de vinuri, şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de aproximativ 3 mil. euro, în principal pentru creşterea capacităţii de producţie cu încă 3 milioane de litri şi achiziţia de noi utilaje pentru vinificaţie, scrie Ziarul Financiar.
Anul trecut, Recaş a extins capacitatea de prelucrare la cramă cu 5 milioane de litri, a realizat noi spaţii de depozitare pe o suprafaţă de 4.500 mp, a făcut noi achiziţii în echipamente de vinificaţie, a cumpărat tractoare şi echipamente pentru viticultură şi a pus în funcţiune două tancuri de vinificaţie gigantice, de 1 milion de litri fiecare. Totodată, compania a crescut suprafaţa de plantaţie cu aproximativ 160 de hectare.
”Pentru perioada următoare intenţionăm să creştem capacitatea de producţie cu încă 3 milioane de litri, concomitent cu achiziţia unor noi utilaje în vinificaţie, dezvoltarea parcului tehnic şi investiţii în modernizarea şi creşterea capacităţii de prelucrare a staţiei de epurare a apelor uzate de la cramă. Aceste investiţii, alocate anului în curs, se ridică la aproximativ 3 milioane de euro şi provin în totalitate din fonduri proprii”, a declarat Răzvan Jurca, marketing manager al Cramelor Recaş, citat de ZF.
Grupul Cramele Recaş a realizat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 50 de milioane de euro şi estimează pentru 2019 o creştere de 15% a businessului, bazată pe proiectele în derulare, atât pe piaţa internă, cât şi la export.
Cramele Recaş este un business prezent pe piaţa din România pe toate segmentele, de la entry la premium şi din retail în HoReCa, însă producătorul de vin vinde şi pe pieţele externe, unde trimite aproximativ 10 milioane de litri de vin. Compania exportă în Marea Britanie, SUA, Belgia, Danemarca, Rusia, Polonia, Japonia sau Canada. Compania a crescut anul trecut suprafaţa de plantaţie cu aproximativ 160 de hectare.
Până la această investiţie, Cramele Recaş avea în total aproximativ 1.000 de hectare de viţă-de-vie la Recaş (Timiş) şi alte 20 în zona Miniş (Arad), iar după suprafaţa cultivată cu viţă-de-vie, compania este unul dintre cei mai mari jucători din domeniu. Grupul Cramele Recaş este controlat de mai mulţi antreprenori locali şi străini, respectiv de Philip şi Elvira Cox, Gabriel Iova şi Ioan Georgiu.