web analytics
Sunteți aici

Bosch angajează peste 300 de oameni la fabrica de componente auto electronice din Jucu, Cluj

Compania Robert Bosch are disponibile în prezent peste 300 de locuri de muncă la fabrica de componente auto electronice din localitatea Jucu, judeţul Cluj, potrivit datelor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Cluj.

Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru tehni­cieni-operatori la roboţi industriali (169), însă compania caută şi consilieri, funcţionari, gestionari, magazineri, programatori, ingineri producţie, dar şi manageri, potrivit informaţiilor de la AJOFM Cluj.

Numărul angajaţilor Bosch din România a ajuns la aproximativ 6.500 de persoane la 31 decembrie 2017, repre­zentând o creştere anuală de 36 de procente, potrivit unor informaţii transmise anterior de companie.

Bosch a investit în România aproximativ 453 milioane de lei (circa 100 mil. euro) în 2017, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj. Fabrica de componente auto electronice din Cluj şi-a mărit capacitatea de producţie şi portofoliul de produse pentru a satisface cererea clienţilor. În această unitate de producţie, Bosch fabrică din 2014, printre altele, unităţi de control electronic pentru airbag, pentru sisteme de camere mul­tiple şi asistenţă la con­dus, dar şi sisteme elec­tronice care sporesc siguranţa ru­tie­ră şi confortul şoferilor.

În octombrie 2017, Bosch a inaugurat un cen­tru de training în ca­drul fabricii, dedicat pre­gătirii elevilor în sistemul de învăţământ dual, dar şi dezvoltării profesiona­le continue a angajaţilor săi. Inves­tiţia în noua clădire cu o suprafaţă de 4.400 de metri pătraţi şi cu săli de instruire mo­derne a fost de apro­xi­mativ 6 mil. euro.

Mai mult, unitatea de producţie din Blaj a înregistrat o dezvoltare semnificativă a producţiei, mai ales în sectorul de activitate Soluţii de mobilitate. Datorită cererii mari, compania şi-a mărit capacitatea de producţie pentru componente auto de înaltă calitate, precum senzori de oxigen şi componente pentru controlul transmisiei, dezvoltându-şi portofoliul cu noi produse, cum ar fi senzori pentru emisiile de oxizi de azot. Din 2007, fabrica produce, de asemenea, componente pentru sectorul de tehnologie industrială şi continuă să îşi consolideze poziţia prin obţinerea de noi proiecte în acest domeniu. Bosch a început anul trecut construcţia unei noi clădiri de birouri în cadrul fabricii, aceasta urmând să fie inaugurată în 2019.

Grupul Bosch a încheiat anul fiscal 2017 pe piaţa locală cu vânzări consolidate în valoare de 1,9 miliarde de lei (416 milioane de euro), ceea ce reprezintă o creştere puternică de 26% faţă de anul anterior. Vânzările totale nete de 4,2 miliarde de lei (931 milioane de euro), incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere anuală de aproximativ 57 de procente.

Bosch şi-a extins permanent activităţile de cercetare şi dezvoltare în România începând cu 2013 şi a demarat anul trecut construcţia propriului centru de inginerie la Cluj-Napoca. Compania va investi aproximativ 25 milioane de euro în acest proiect. Noua clădire, care va avea o suprafaţă de aproximativ 17.000 de metri pătraţi, va concentra, din 2019, activităţile desfăşurate anterior în mai multe din locuri din Cluj. Centrul R&D Bosch din Cluj dezvoltă produse de ultimă generaţie în ariile software, hardware şi mecanică, precum şi ingineria calităţii şi a fiabilităţii. Inginerii din cadrul Bosch lucrează la soluţii şi tehnologii pentru viitor, cum ar fi conducerea conectată, electrificată şi autonomă, care sporesc siguranţa şi confortul la volan şi pot salva vieţi, prevenind accidentele.

Germanii deţin la Timişoara centrul Bosch Service Solutions din Timişoara, care oferă servicii de externalizare a proceselor de afaceri în 20 de limbi. Compania şi-a consolidat poziţia pe piaţa locală prin mutarea operaţiunilor într-o clădire nouă de birouri în iulie 2018, unde Bosch a închiriat patru etaje cu o suprafaţă totală de 7.300 de metri pătraţi. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Grupul german a anunţat că va investi 110 mil. euro într-o fabrică de maşini de spălat în localitatea Simeria, din judeţul Hunedoara. Investiţia va fi realizată de BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch. Anul 2017 a fost unul extrem de bun pentru gigantul Bosch, realizându-se vânzări de 78,1 miliarde de euro la nivel de grup, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW