web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania estimează o încetinire a creşterii preţurilor locuinţelor pe termen scurt

Banca Transilvania estimează o încetinire a creşterii preţurilor locuinţelor pe termen scurt

Preţurile locuinţelor din România vor înregistra o încetinire a ritmului de creştere în următoarea perioadă, potrivit estimărilor făcute de analiştii Băncii Transilvania.

”Ne aşteptăm la decelerarea dinamicii anuale a preţurilor caselor pe termen scurt, pe fondul finalului ciclului economic post-criză şi provocărilor din sfera echilibrului macroeconomic, cu impact asupra costurilor de finanţare”, a spus Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică Banca Transilvania.

Datele publicate recent de Eurostat arată că preţurile locuinţelor din România au crescut cu 5,3% în al patrulea trimestru al anului 2018 comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent şi cu 0,8% comparativ cu al treilea trimestru al aceluiaşi an.

”În 2018, preţurile caselor au consemnat un avans de 5,6% an/an, evoluţie susţinută de climatul pozitiv din piaţa forţei de muncă, Programul Prima Casă şi nivelul redus al costurilor reale de finanţare”, potrivit analizei BT.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW