web analytics
Sunteți aici

Artista Ştefania Nistoreanu din Braşov şi-a listat mai multe tablouri pe plat­forme pentru tranzacţii în bitcoin. Un tablou vândut în Hong Kong valorează 40.000 de dolari

Ştefania Nistoreanu, o artistă din Braşov, şi-a listat mai multe tablouri pe plat­forme pentru tranzacţii în bitcoin, după ce a reuşit să vândă primul tablou în această monedă virtuală în urmă cu doi ani, scrie revista După Afaceri Premium.

A fost primul artist român care şi-a vân­dut un tablou în bitcoin şi printre puţinii la nivel mondial. Tabloul semnat de ea, Criptsy, creat în atelierul său din Braşov, a ajuns la un cumpărător din Hong Kong în 2017. De atunci până acum, a mai vândut trei tablouri în monede virtuale, iar acum se pregăteşte să vândă încă unu.

”Artiştii sunt atraşi de inovaţie, ei sunt avan­garda într-o societate sănătoasă. Bitcoin e începutul unei noi ere, iar eu am înţeles repede acest lucru”, a declarat Ştefa­nia Nistoreanu pentru revista După Afaceri Premium.

Ea a început să colaboreze cu BitPre­mier, o platformă destinată tranzacţiilor în bitcoin pentru obiecte de lux. Prin aceasta a reuşit să intre în contact cu beneficiarul actual al tabloului, originar tocmai din Hong Kong, iar artista spune că experienţa i-a dat ocazia de a înţelege mai bine sistemul financiar din spatele bitcoin.

În momentul vânzării, tabloul (numit „Cryptsy“ – n. red.) fusese inclus în top zece cele mai bune lucrări de artă din lume inspirate de revoluţia Bitcoin. Tranzacţia propriu-zisă s-a întâmplat aşa cum promitea tehnologia blockchain, aproape instant şi sigur.

Păstrează în continuare legătura cu colecţionarul din Hong Kong care i-a cumpărat tabloul în 2017 şi spune că acesta şi-a arătat interesul să achiziţioneze şi alte lucrări semnate de ea. La momentul tranzacţiei, tabloul a fost vândut cu doi bitcoin, care se traduceau pe atunci în aproximativ 4.500 de dolari. Câteva luni mai târziu, la sârşitul anului 2017, acelaşi tablou valora 40.000 de dolari, ca urmare a fluctuaţiilor pe care le cunoscuse moneda, ajunsă atunci la maximul istoric.

Tablourile Ştefaniei Nistoreanu sunt în continuare listate pe platforme pentru tranzacţii în Bitcoin, un procent mare de cumpărători venind de altfel din piaţa asiatică, cea care i-a dat şi primul client plătitor în criptomonede. În plus, lucrările ei se găsesc expuse la evenimente de referinţă în lumea artistică.

Sursa Foto Facebook: Ştefania Nistoreanu

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW