web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Îngheţata Napoca se produce din nou în România după o pauză de cinci ani, însă nu la Cluj, că la Suceava

Îngheţata Napoca se produce din nou în România după o pauză de cinci ani, însă nu la Cluj, că la Suceava

Grupul anglo-olandez Unilever a început să producă îngheţata Napoca la Suceava, în fabrica Betty Ice preluată recent de la antreprenorul Vasile Armenean. Astfel, brandul românesc a redevenit ”made in România” după cinci ani de pauză, scrie Ziarul Financiar.

Unilever anunţa în 2014 că va muta producţia îngheţatei Napoca de la Cluj peste graniţă. Compania prezentă pe piaţa locală cu activităţi de producţie şi distribuţie de bunuri alimentare şi nonali­mentare a realizat brandul românesc într-una dintre fabricile proprii, respectiv cea din Bulgaria după ce în România realiza îngheţata în fabrica Fries­landCampina.

Producţia s-a mutat în momentul în care Friesland a decis că va consolida producţia, astfel că nu au mai avut loc pentru îngheţata Napoca. De altfel, Unilever a preluat brandul de îngheţată Napoca în 2009 chiar de la Friesland Campina. Tranzacţia a presupus preluarea brandului şi a distribuţiei acestuia în comerţul local.

Preluarea recentă a fabricii de la Suceava a Betty Ice a însemnat pentru Unilever nu doar consolidarea poziţiei pe piaţa de îngheţată din România, ci şi posibilitatea de a readuce Napoca în România ca producţie. În continuare există anumite articole care se realizează la sud de graniţă, dar cea mai mare parte a producţiei este ”made in România”. Mutarea Unilever dinspre afară înspre România este momentan prima în sens invers.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW