web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de componente auto Preh din Braşov vrea afaceri de 270 mil. euro

Producătorul de componente auto Preh din Braşov vrea afaceri de 270 mil. euro

Producătorul de componente auto Preh România şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 270 mil. euro, mai mult cu 22% faţă de anul 2018, po­trivit Ziarului Financiar. Preh România a rea­lizat în 2018 afaceri totale de 221 mil. euro.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes. În primul trimestru din 2017, Preh România a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi.

”Estimăm pentru 2019 o cifră de afaceri de 270 de milioane de euro, susţinută de contractele încheiate. Avem lansări în serie pentru piese noi de Audi, Volkswagen şi Porsche, cu un grad foarte ridicat de inovaţie tehnologică, care vor contribui la creşterea cifrei de a­fa­ceri”, a spus Mihaela Forgaciu, ge­neral manager şi admi­nistrator al Preh România, citată de ZF.

Preh România şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 20 mil. euro pentru achiziţionarea de mijloace de producţie noi, dar şi pentru dezvoltarea unui centru de logistică. Anul trecut, compania a investit 23 mil. euro în utilaje şi linii speciale, în vederea creşterii capacităţii de producţie.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW