23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPiața de birouri din Cluj stă să dea în clocot: Compania americană...

Piața de birouri din Cluj stă să dea în clocot: Compania americană White Star a pus ochii pe clădirile Liberty din Cluj

Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital con­trolat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Mol­dova, discută cu americanii de la White Star Real Estate vânzarea birourilor Liberty din Cluj-Na­poca, potrivit Ziarului Financiar.

În prezent, din proiectul Liberty sunt realizate primele două faze, în timp ce fazele 3 şi 4  ale proiectului implică un nivel mai complex de dezvoltare şi implicit nevoia de finanţare, dar şi de expertiză.

Fribourg Development a finalizat în 2013 prima fază a proiectului în urma unei investiţii de peste 7 mil. euro în reconversia primelor două clă­diri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea din Cluj, în cadrul proiectului Liberty Technology Park Cluj. În urma reconversiei au rezultat 5.600 mp utili destinaţi amenajării de birouri, săli de con­ferinţe şi organizare de evenimente, precum şi a zonei de leisure. Totodată, au fost amenajaţi peste 13.000 de metri pătrăţi de zonă verde, au fost create 565 de locuri de parcare şi piste pentru biciclete.

În total, parcul tehnologic Liberty Technology Park Cluj va avea o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, iar investiţia se ridică la 25 mil. euro. Li­berty Technology Park Cluj se adresează com­paniilor din domeniile IT&C şi R&D, atât din ţară cât şi din străinătate. La capacitatea maximă pro­iec­tată, parcul tehnologic va găzdui apro­ximativ 3.700 de angajaţi. A doua etapă a proiectului Liberty Techno­logy Park Cluj a fost livrată în prima jumătate a anului 2015, oferind un total de 13.412 mp de spa­ţiu pentru birouri şi zonă retail.

Miza unei achiziţii în Cluj o reprezintă rata de neocupare de sub 5% pe piaţa de birouri. În Cluj, cel mai cunoscut parteneriat este cel dintre antreprenorul Ovidiu Şandor şi NEPI, fon­dul de investiţii sud-african, cele două părţi dez­vol­tând împreună birourile The Office, primul proiect de acest gen de clasă A din Ardeal. În pre­zent sunt discuţii avansate între Ovidiu Şandor şi NEPI-Rockcastle pe de-o parte şi fraţii Pavăl de la De­deman de partea cealaltă pentru achiziţia proiectului evaluat la 130 mil. euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments