web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Veşti bune pentru clujeni: De’Longhi a extins fabrica de espressoare de cafea de la Jucu cu o nouă hală de producţie

Veşti bune pentru clujeni: De’Longhi a extins fabrica de espressoare de cafea de la Jucu cu o nouă hală de producţie

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj, a extins fabrica de la Jucu cu o nouă hală de producţie. Investiţiile totale în fabrica de la Jucu merg spre 50 mil. euro la aproape 5 ani de la demararea producţiei.

”Am investit în sisteme şi echi­pamente pentru fabri­cile grupului, în extin­de­rea fabricii din România şi în demararea construc­ţiei unui nou sediu central la Treviso”, spun reprezentanţii De’Longhi în raportul pentru primele nouă luni din 2018, cel mai recent disponibil pe site-ul propriu.

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, are facilităţi proprii de producţie în Italia, România şi China. În România ei sunt pre­zenţi la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare de cafea şi alte electrocasnice mici. De altfel, noua investiţie – în extinderea fabricii existente – reprezintă o nouă hală unde se realizează tot espressoare de cafea.

Grupul italian a intrat pe piaţa locală iniţial prin preluarea facilităţilor de pro­ducţie ale Nokia de la Cluj, unde a în­ce­put să realizeze espressoare de cafea în 2013. Astăzi, fabrica este una strategică pentru grup, fiind realizate aici espressoare de cafea sub brandul De’Longhi şi alte electro­casnice mici sub brandul Braun. Grupul italian De’Longhi are trei branduri în portofoliu, respectiv De’Longhi, Braun şi Kenwood.

Dezvoltarea puternică a businessului de la Cluj a făcut ca italienii să ajungă al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din România, după Arctic. Cel mai mare pro­ducător local de electrocasnice este Arctic din Găeşti (Dâmboviţa), cu afaceri to­tale de peste 2 mld. lei anual.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW