21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTAntreprenoarea Anca Cozma din Cluj a investit 100.000 de euro într-un business...

Antreprenoarea Anca Cozma din Cluj a investit 100.000 de euro într-un business cu produse fără gluten

Clujeanca Anca Cozma, de profesie economist, a înfiinţat la sfârşitul lunii iulie 2018 o patiserie-cofetărie-brutărie cu produse fără gluten sub brandul Gustuşor după ce a aflat că are intoleranţă la gluten, iar piaţa locală era destul de săracă în produse de acest tip. Investiţia totală a fost de 100.000 de euro, scrie Ziarul Financiar.

”În urma diagnosticării cu intoleranţă la gluten, mi-am dat seama că nu mai pot consuma produse proaspete de patiserie, deoarece nu erau pe piaţa de la noi din zonă astfel de produse. Atunci, am decis să aduc eu pe piaţă un business cu produse fără gluten. Am semnat un contract de cercetare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, iar după câteva luni de cercetări, în 24 iulie am deschis unitatea”, spune Anca Cozma, fonda­toarea brandului Gustuşor, citată de ZF.

Antreprenoarea a adăugat că laboratorul a fost dotat cu echipamente specifice realizării produselor fără gluten. Plăsmuirea produselor fără gluten presupune un proces complex şi riguros, deoarece de la calitatea şi prelucrarea materiei prime până la ambalare, echipa de producţie trebuie să fie atentă ca produsul finit să nu conţină sau să nu fie contaminat cu gluten din exterior. În prezent, compania are trei angajaţi, specializaţi ca ingineri în industria alimentară.

Acum, în portofoliul companiei se află aproximativ 25 de produse fără gluten, iar preţul acestora porneşte de la 4 lei. Gama de produse cuprinde atât produse sărate, cât şi dulci, dar şi clasica pâine ţărănească. Printre produsele fabricate de echipa Gustuşor se găsesc covrigei, sărăţele, cornuleţe cu in, fursecuri cu vanilie şi cacao, cornuleţe cu vanilie, chec, prăjitură cu cacao şi cocos, mălai în lapte, carrotcake (tort cu morcovi), cheesecake sau brioşe cu cacao şi vanilie.

Cele mai căutate produse sunt pâinea, torturile, cornuleţele sau covrigeii. Produsele pot fi achiziţionate din magazinul companiei situate în Cluj Napoca, dintr-un alt magazin partener din acelaşi oraş, dar şi dintr-un magazin specializat din Târgu Mureş. De asemenea, pot fi cumpărate online şi ulterior livrate în ţară prin intermediul serviciului de curierat. Compania care deţine brandul Gustuşor se numeşte Kendama Games Expert SRL.

Sursa Foto: Facebook Gustuşor

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments