20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALOrădenii de la Bunexim exportă jumătate din producţia de prăjituri şi patiserie...

Orădenii de la Bunexim exportă jumătate din producţia de prăjituri şi patiserie în vestul Europei

Produ­cătorul de produse de bru­tărie, patiserie şi cofetărie Bunexim din Oradea, controlat de familia Popa, a trimis anul trecut la export jumătate din producţie în ţări precum Italia, Spania, Franţa, Austria, Ger­mania, Danemarca, Olan­da, Suedia şi Belgia, scrie Ziarul Financiar.

”Ne-am extins prezenţa şi pe pieţele externe, căutând permanent noi oportunităţi pentru a aduce produsele Bunexim cât mai aproape de românii din diaspora şi nu numai. Spre exemplu, în anul 2018 am exportat 50% din întreaga producţie, iar pentru anul 2020 preconizăm o creştere de 15%”, a spus Valentin Popa, CEO şi unul dintre acţionarii Bunexim, citat de ZF.

Povestea Bunexim a început în urmă cu 25 de ani, antreprenorii au deschis o secţie de brutărie, patiserie şi cofetărie, dar şi un supermarket în Oradea, având în sânge spiritul de întreprinzători.

”Un rol important în istoria Bunexim l-a avut bunicul nostru. Datorită spiritului său întreprinzător acesta a reuşit de-a lungul anilor să devină cel mai important furnizor din vestul ţării. Brutăria lăsată moştenire de bunicul nostru este un loc încărcat de tradiţie şi de istorie”, povesteşte Valentin Popa, care conduce astăzi o companie cu peste 130 de angajaţi.

În 1994, afacerea de familie a început cu zece angajaţi. În ultimii ani, Bunexim şi-a extins reţeaua de magazine, ajun­gând astăzi la zece unităţi, marea majoritate fiind în Oradea. De ase­menea, produsele Bunexim ajung şi în magazine ale partenerilor de pe plan intern, dar şi extern având în vedere că jumătate din producţie merge peste hotare. În 2017 (ultimele date dispo­nibile pe site-ul Ministerului de Finanţe), Bunexim a avut afaceri de peste 10 milioane de lei (circa 2,5 mil. euro).

Pentru perioada următoare, compania vrea să deschidă noi locaţii, dar şi să-şi extindă prezenţa pe piaţa internă şi externă. De asemenea, compania va investi în retehnologizarea unităţii din Oradea. În general, pe piaţa produselor de brutărie, patiserie şi cofetărie, busines­surile s-au concentrat doar pe oraşele natale şi nu au ieşit la nivel naţional. De exemplu, pe piaţa din Bucureşti acti­vează businessuri precum ANA Pan, Tip Top sau Casa Brutarilor.

Sursa Foto: Facebook Bunexim

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments