Banca Transilvania va introduce în aproximativ o lună o nouă platformă de internet şi mobile banking, pe care o descrie ca fiind una ”revoluţionară” şi începutul unei noi ofensive în ceea ce priveşte digitalizarea. Noua platformă va fi denumită NEO.
Potrivit reprezentanţilor băncii, noua aplicaţie va oferi posibilitatea de a retrage bani de la bancomate fără card, doar cu telefonul, insights cu inteligenţă artificială, astfel încât fiecare client să-şi poată gestiona singur banii, iar banca poate veni cu servicii şi produse cu un grad mai mare de personalizare, opţiuni complete legate de carduri – setare limite, blocare sau deblocare -, vizualizarea creditelor şi achiziţii de fonduri.
Funcţionalitatea retragerii de cash de la bancomate doar cu telefonul este deja disponibilă într-un program pilot clienţilor BT care au un card Mastercard.
”Digitalul este o prioritate pentru noi inclusiv în acest an pentru că datorită lui putem oferi un customer service superior prin soluţii digitale. Dorim să fim best early adopter şi să aducem aproape de clienţi noutăţile lansate în lume. Ne ajută să personalizăm ofertele şi să fim mai eficienţi, iar pentru clienţi înseamnă gestionarea personală a banilor şi costuri mai mici, chiar gratuităţi la unele servicii”, a spus Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.
Prin lansarea NEO, Banca Transilvania vizează creşterea penetrării internet bankingului şi mobile bankingului la 75% din baza totală de clienţi activi. Numărul de utilizatori de internet banking ai BT a depăşit un milion anul trecut, fiind în creştere cu 14% faţă de 2017.
Pe zona de mobile banking, BT a ajuns la finalul lui 2018 la 560.000 de utilizatori, cu 34% mai mult decât în 2017. Pe de altă parte, aplicaţia BT Pay care permite plata cu telefonul mobil a ajuns la 200.000 de utilizatori.
Banca Transilvania a fost prima care a introdus plata cu mobilul la începutul anului 2018. Serviciul BT Pay a fost extins recent şi utilizatorilor iPhone, odată cu intrarea Apple Pay în România. Banca Transilvania a devenit anul trecut cea mai mare bancă locală cu active în valoare de 74,1 miliarde de lei, luând locul BCR, liderul sistemului bancar din 1999.