28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Transilvania va avea într-o lună o nouă platformă de internet banking:...

Banca Transilvania va avea într-o lună o nouă platformă de internet banking: Vom oferi posibilitatea de a retrage bani de la bancomate fără card, doar cu telefonul

Banca Transilvania va introduce în aproximativ o lună o nouă platformă de internet şi mobile banking, pe care o descrie ca fiind una ”revoluţionară” şi începutul unei noi ofen­sive în ceea ce priveşte digitalizarea. Noua platformă va fi denumită NEO.

Potrivit reprezentanţilor băncii, noua aplicaţie va oferi posibilitatea de a retrage bani de la bancomate fără card, doar cu telefonul, insights cu inteligenţă artificială, astfel încât fiecare client să-şi  poată gestiona singur banii, iar banca poate veni cu servicii şi produse cu un grad mai mare de perso­na­lizare, opţiuni complete legate de carduri – setare limite, blocare sau deblocare -, vizualizarea creditelor şi achi­ziţii de fonduri.

Funcţionalitatea retragerii de cash de la ban­comate doar cu telefonul este deja dis­po­nibilă într-un program pilot clien­ţilor BT care au un card Mastercard.

”Digitalul este o prioritate pentru noi inclusiv în acest an pentru că datorită lui pu­tem oferi un customer service superior prin soluţii digitale. Dorim să fim best early adop­ter şi să aducem aproape de clienţi nou­tă­ţile lansate în lume. Ne ajută să per­so­na­lizăm ofertele şi să fim mai efi­cienţi, iar pen­tru clienţi înseamnă gestio­narea perso­na­lă a banilor şi costuri mai mici, chiar gratui­tăţi la unele servicii”, a spus Ömer Tetik, director ge­neral al Băncii Transilvania.

Prin lansarea NEO, Banca Transil­va­nia vizează creşterea penetrării inter­net bankingului şi mobile bankin­gului la 75% din baza totală de clienţi activi. Nu­mă­rul de utilizatori de internet ban­king ai BT a depăşit un milion anul trecut, fiind în creş­tere cu 14% faţă de 2017.

Pe zona de mobile banking, BT a ajuns la finalul lui 2018 la 560.000 de utilizatori, cu 34% mai mult decât în 2017. Pe de altă parte, aplicaţia BT Pay care permite plata cu tele­fonul mobil a ajuns la 200.000 de utilizatori.

Banca Transil­va­nia a fost prima care a in­tro­dus pla­ta cu mo­bilul la în­ce­putul anu­lui 2018. Ser­viciul BT Pay a fost extins recent şi uti­liza­to­rilor iPhone, odată cu in­tra­rea Apple Pay în România. Banca Transilvania a devenit anul trecut cea mai mare bancă locală cu active în valoare de 74,1 miliarde de lei, luând locul BCR, liderul sistemului bancar din 1999.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments