web analytics
Sunteți aici

Clujenii de la Ducfarm au ajuns la afaceri de 195 milioane lei

Farmaciile Ducfarm, un business cu 22 de farmacii în judeţele Cluj, Sălaj şi Bihor, au ajuns la afaceri de 195 mil. lei în 2018, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, iar pentru anul acesta lanţul regional de retail farma are în plan extinderea cu încă două noi locaţii, scrie Ziarul Financiar.

”În acest an prognozăm depăşirea pragului de 200 mil. lei a cifrei de afaceri, chiar dacă preţul impus începând cu 1 ianuarie 2019 pentru multe produse farmaceutice originale s-a redus semnificativ, iar disponi­bilitatea medicamantelor pe piaţă este, în continuare, în scădere”, a spus Radu Oprean, unul dintre acţionarii farmaciilor Ducfarm, citat de ZF.

Dacă cifra de afaceri a crescut în 2018 cu 20%, profitul companiei s-a di­mi­nuat cu circa 8%, adică până la 5,6 mil. lei, în urma investiţiilor în relo­cările farmaciilor achiziţionate anterior.

Piaţa farmaceutică din judeţul Cluj este una puternic concurenţială, în care activează atât antreprenori locali, cu cateva zeci de unităţi, dar şi marii jucători care s-au extins mai ales în oraşele mari.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW