web analytics
Sunteți aici

Banca Transilvania a luat 21% din piaţa de carduri

Banca Transilvania avea la finalul anului 2018 peste 3,7 milioane de carduri în porto­foliu, ceea ce înseamnă că BT con­tro­lează mai mult de o cincime din numărul total de carduri emise de bănci la nivel local. Numărul de carduri emise de Banca Transilvania a crescut cu 24% în 2018, depăşind obiec­tivul stabilit la începutul anu­lui de creştere cu 16%. BT este liderul pieţei locale de carduri.

Volumele tranzacţionate cu cardurile Băncii Transil­va­nia s-au situat la 50 mi­liar­de de lei în 2018, fiind în creş­tere cu 32% faţă de anul pre­cedent. Cota de piaţă privind vo­lu­mul tran­zacţiilor realizate cu car­durile de credit la comercianţi este de apro­ximativ 35%, potrivit informaţiilor băncii.

Din cele 3,7 milioane de carduri din portofoliu, circa 475.000 sunt de credit, Banca Transilvania intrând în top trei cei mai mari jucători pe acest segment. Românii au efectuat plăţi cu cardul în valoare de 82,6 miliarde de lei la POS-urile comercianţilor şi în mediul online în 2018, cu circa 31% mai mult decât în anul precedent, creşterea înregistrată la nivelul plăţilor fiind dublă faţă de cea raportată la nivelul retragerilor, potrivit datelor BNR.

Cardul este tot mai des folosit la cumpărături, iar statisticile oficiale con­firmă această tendinţă. De exemplu, în urmă cu patru ani plăţile cu cardul erau de circa două ori mai mici. Plăţile cu cardul s-au intensificat în ultimul trimestru din 2018, în condiţiile în care în acest interval de timp s-au efectuat tranzacţii în valoare de 23,5 miliarde de lei, faţă de 21,6 miliarde în trimestrul trei, respectiv 20 miliarde de lei în al doilea trimestru şi 17,5 miliarde de lei în primul trimestru.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW