26.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iunie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEmil Boc, primarul Clujului: În actualul exercițiu financiar există proiecte europene care...

Emil Boc, primarul Clujului: În actualul exercițiu financiar există proiecte europene care au fost semnate, în fază de implementare sau în faza de evaluare de 420 mil. euro

Primăria Cluj-Napoca a depus pentru finanțare în exercițiu financiar actual proiecte europene în valoare totală de 420 de milioane de euro, aici fiind incluse și cele 150 de milioane de euro pentru centura metropolitană a orașului.

”În privința Clujului, în actualul exercițiu financiar există proiecte care au fost semnate, în fază de implementare sau în faza de evaluare în valoare de 420 de milioane de euro. Pentru cetățenii Clujului, fonduri europene înseamnă creșterea calității vieții. De aceea, pe lângă componenta de inovare, ne-am concentrat pe componenta de calitate a vieții pentru a oferi cele mai bune servicii cetățenilor noștri. Din această perspectivă, ne-am concentrat pe dimensiunea nepoluantă, pe dimensiunea verde și pe mobilitatea alternativă la transportul cu autoturismul personal astfel încât să oferim o calitate mai bună a vieții cetățenilor noștri prin mai multe spații pietonale, prin mai multe piste de biciclete, prin transport ecologic. O treime din transportul public din oraș este în acest moment electric și acest proces va continua într-un ritm foarte accelerat”, a declarat Emil Boc, primarul Clujului, în cadrul conferinței ”Susținerea și dezvoltarea unei politici de coeziune eficiente pornind de la autoritățile locale și regionale din Uniunea Europeană”.

La nivelul Clujului, impactul politicii de coeziune este semnificativ, aducând beneficii zilnice cetățenilor. Proiecte majore precum achiziționarea de autobuze electrice, autobuzele școlare cu circuit închis sau reamenajarea spațiilor publice, precum și politica de prioritizare a transportului în comun au fost asimilate ca modele de bune practici de către oficialii europeni prezenți la Cluj-Napoca pentru conferința Comisiei COTER.

De asemenea, la Cluj-Napoca, cetățenii au văzut concret impactul politicii de coeziune printr-un proiect de mare succes pentru România și pentru orașe în special: programul de reabilitare termică a blocurilor și a clădirilor publice, unde deja s-au epuizat resursele financiare, potrivit edilului din Cluj-Napoca.

Sursa Foto: Facebook Emil Boc

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments