web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujul va putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene în cadrul programului Europa Digitală

Clujul va putea accesa direct de la Bruxelles fonduri europene în cadrul programului Europa Digitală

Programul Europa Digitală va permite în perioada 2021-2027 atragerea direct de la Bruxelles de fonduri europene pentru dezvoltarea abilităților digitale, inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică și pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare.

Mariya Gabriel, Comisarul European responsabil pentru economie și societate digitală, aflată la Cluj datorită evenimentului Startup Europe Summit, a discutat cu primarul Emil Boc despre posibilitatea de atragere și finanțare din fonduri europene a unor importante proiecte din domeniul inovării.

”Programul Europa Digitală ne va permite, în perioada 2021-2027 să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea abilităților digitale, inteligență artificială, blockchain, securitate cibernetică și pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare. Am prezentat Comisarului European proiectul Cluj Innovation City, care se califică pentru finanțare în cadrul programului Digital Europe-Europa Digitală. În întrevedere am discutat, nu în ultimul rând, despre profilul Clujului, consacrat în Europa Centrală și de Est ca hub de cercetare, dezvoltare, inovare și IT”, a declarat Emil Boc, primarul Clujului.

Startup Europe Summit este organizat la Cluj-Napoca de Comisia Europeană în parteneriat cu MCSI și Primăria Cluj-Napoca. Acest summit european are loc pentru prima dată în Romania și face parte din calendarul manifestărilor organizate în contextul președinției României la Consiliului Uniunii Europene.

Sursa Foto: Facebook Emil Boc

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW