web analytics
Sunteți aici

Retailerul olandezo-belgian Mega Image angajează peste 1.100 de oameni

Retailerul olandezo-belgian Mega Image are dispo­ni­bile în prezent aproximativ 1.170 de locuri de muncă, cele mai multe joburi fiind pentru casieri (421), lucrători co­merciali (342), vânzători (236) şi şefi departament mărfuri (72), potrivit ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bucureşti.

Pentru a face faţă expansiunii, compania continuă să angajeze după ce a ajuns deja la circa 10.000 de oameni. Mai mult, există o fluctuaţie majoră în industria de profil, depăşind 40%, un alt motiv pentru care sunt des­chi­se foarte multe poziţii în industrie. Nivelul fluctuaţiei de personal din retail este mai mult decât dublu faţă de media naţională – de 20% în 2018 – şi este la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Ani de zile, salariile plătite lucrătorilor comerciali şi casie­rilor au fost printre cele mai mici din economie, de multe ori apropiate de nivelul salariului minim pe eco­no­mie, motiv pentru care angajaţii plecau în alte industrii sau peste hotare. Acum există şi mutări în interiorul ace­leiaşi industrii.

Mega Image este unul dintre cei mai puternici retaileri ca cifră de afaceri, de aproape 5 miliarde de lei în 2017 (ultimul an pentru care există date). Businessul s-a aflat pe un trend ascendent continuu, susţinut atât de expansiune, cât şi de evoluţia bună a consumului din ultimii ani.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW