-3.3 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEmerson a investit 8,7 milioane dolari în dezvoltarea campusului din Cluj-Napoca

Emerson a investit 8,7 milioane dolari în dezvoltarea campusului din Cluj-Napoca

Compania Emerson SRL, parte a con­cer­nu­lui american Emerson, a investit în anul fis­cal 2018 aproximativ 8,7 mil. dolari, în prin­cipal pentru modernizarea echipa­men­telor de producţie în campusul din Cluj-Napoca, scrie Ziarul Financiar.Americanii au dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

”Investiţiile Emerson în Cluj-Napoca în anul fiscal 2018 au totalizat aproximativ 8,7 mi­lioane de dolari şi s-au concentrat în primul rând pe modernizarea echipamen­te­lor utilizate în producţie şi pe moderni­za­rea unor clădiri de birouri, cabinetului medical şi a cantinei”, au declarat oficialii companiei Emerson.

Operaţiunile Emerson în Cluj deser­vesc în principal clienţii companiei în Europa. Emerson Automation Solutions oferă şi servicii în domeniul administrării afacerilor, inginerie şi IT, asistenţă clienţi, asistenţă vân­zări, marketing, finanţe şi lanţuri de aprovi­zio­nare. Tot la Cluj, divizia Emerson Com­mer­cial & Residential Solutions produce di­fe­rite unelte pentru constructori şi instalatori. Di­vizia de la Cluj deţine şi funcţii de mar­ke­ting, asistenţă clienţi şi IT, potrivit unor informaţii anterioare oferite de companie.

Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bu­cureşti, pentru activităţi de vânzări şi ser­vice, unde lucrează aproximativ 50 de an­ga­jaţi. Compania avea la începutul anului peste 2.550 de angajaţi pe piaţa locală, apro­ximativ 300 de oameni fiind recrutaţi în 2018.

Concernul american Emeron a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a trans­for­mat activităţile globale, de la cinci la do­uă platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solu­tions. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari.

Emerson SRL estimează pentru 2018 o cifră de afaceri de 212 milioane de dolari, în creştere faţă de volumul de 168 milioane de dolari înregistrat în anul fiscal anterior.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments