Antreprenoarea Iulia Beuca a investit 140.000 de euro într-o cofetărie-patiserie (spaţiul de realizare şi desfacere a produselor, utilaje) la marginea oraşului Făget, bani câştigaţi de soţul ei în 16 ani de muncă în Spania. Cei doi soţi s-au mutat în urmă cu şase ani din judeţul Maramureş în judeţul Timiş, scrie Ziarul Financiar.
”Am pornit 100% din pasiunea pentru bucătărie, dar mai ales pentru dulciuri. Soţul meu a lucrat timp de 16 ani în Spania, iar cu banii obţinuţi acolo am pornit afacerea Sweet Paty. Investiţia iniţială a fost de 140.000 de euro, 60.000 de euro ne-a costat spaţiul, iar 80.000 de euro au fost necesari pentru renovarea spaţiului şi achiziţionarea utilajelor şi ustensilelor necesare”, a spus Iulia Beuca, fondatoarea brandului Sweet Paty, citată de ZF.
Anterior, cei doi soţi au avut un business în domeniul comerţului, iar experienţa i-a determinat să înceapă ceva în domeniul producţiei. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei BE Paty-Ema SRL, care deţine brandul Sweet Paty, a fost de peste 150.000 de lei (32.000 de euro).
În prezent, compania are cinci angajaţi, trei persoane se ocupă de realizarea produselor, iar două de vânzarea acestora. Gama de produse a companiei este formată din produse de cofetărie, precum amandine, savarine, fursecuri, cremeş, doboş, ciocolată de casă, rulade, tarte sau torturi, dar şi din produse de patiserie precum covrigi, cornuleţe sau pateuri.
”Cele mai căutate produse sunt dulciurile clasice: amandina, savarina şi tortul doboş. Eu am făcut multe cursuri, chiar şi în Franţa, unde am învăţat să realizez diverse produse, însă când le-am pus pe piaţă, nu am văzut cerere din partea clienţilor. Încerc să îi învăţ cu ele, dar e greu să adaptezi clienţii la produsele noi”, a spus Iulia Beuca.
În medie, preţul unei prăjituri este de 3,5 lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Un kilogram de ciocolată de casă costă 35 de lei, iar un kilogram de tort variază de la 30 la 60 de lei, în funcţie de conţinut. În general, pe lângă produsele standard, compania realizează şi candy-bar-uri pentru evenimente, a căror producţie poate dura până la 10 ore.