web analytics
Sunteți aici

Antreprenoarea Iulia Beuca din Maramureş a investit 140.000 euro într-o cofetărie-patiserie în Banat

Antreprenoarea Iulia Beuca a in­ves­tit 140.000 de euro într-o cofetărie-patiserie (spaţiul de realizare şi desfacere a produselor, utilaje) la marginea ora­şu­lui Făget, bani câştigaţi de soţul ei în 16 ani de muncă în Spania. Cei doi soţi s-au mutat în urmă cu şase ani din judeţul Maramureş în judeţul Timiş, scrie Ziarul Financiar.

”Am pornit 100% din pasiunea pen­tru bucătărie, dar mai ales pentru dul­ciuri. Soţul meu a lucrat timp de 16 ani în Spa­nia, iar cu banii obţinuţi acolo am por­nit afacerea Sweet Paty. Investi­ţia ini­ţia­lă a fost de 140.000 de euro, 60.000 de euro ne-a costat spaţiul, iar 80.000 de eu­ro au fost necesari pentru renovarea spa­ţiului şi achiziţionarea utilajelor şi us­ten­silelor necesare”, a spus Iulia Beuca, fondatoarea brandului Sweet Paty, citată de ZF.

Anterior, cei doi soţi au avut un busi­ness în domeniul comerţului, iar ex­pe­rienţa i-a determinat să înceapă ceva în domeniul producţiei. Anul trecut, cifra de afaceri a com­pa­niei BE Paty-Ema SRL, care deţine bran­dul Sweet Paty, a fost de peste 150.000 de lei (32.000 de euro).

În prezent, compania are cinci anga­jaţi, trei persoane se ocupă de realizarea pro­duselor, iar două de vânzarea acesto­ra. Gama de produse a companiei este formată din produse de cofetărie, precum amandine, savarine, fursecuri, cremeş, doboş, ciocolată de casă, rulade, tarte sau torturi, dar şi din produse de patiserie precum covrigi, cornuleţe sau pateuri.

”Cele mai căutate produse sunt dul­ciu­rile clasice: amandina, savarina şi tor­tul doboş. Eu am făcut multe cursuri, chiar şi în Franţa, unde am învăţat să re­a­lizez diverse produse, însă când le-am pus pe piaţă, nu am văzut cerere din par­tea clienţilor. Încerc să îi învăţ cu ele, dar e greu să adaptezi clienţii la pro­dusele noi”, a spus Iulia Beuca.

În medie, preţul unei prăjituri este de 3,5 lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Un kilogram de ciocolată de casă costă 35 de lei, iar un kilogram de tort variază de la 30 la 60 de lei, în funcţie de conţinut. În general, pe lângă produsele standard, compania realizează şi candy-bar-uri pentru evenimente, a căror producţie poate dura până la 10 ore.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW