web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania lansează o platformă dedicată companiilor de tehnologie

Banca Transilvania lansează o platformă dedicată companiilor de tehnologie

Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală după valoarea activelor, continuă procesul de digitalizare şi lansează o platformă care permite fintech-urilor şi altor companii de tehnologie să testeze integrarea cu BT, pentru a prezenta servicii ale băncii precum afişarea soldurilor online, istoricul tranzacţiilor şi iniţierea tranzacţiilor prin platforme externe către instituţia financiară.

”Open Banking este noul mod de a face banking. (…) Fintech-urile ne ajută să ţinem pasul cu noile provocări şi cerinţe, cu noile tehnologii, dar şi cu concurenţa care vine din alte domenii”, spune Mariana Chindriş, director coordonator transformare digitală, Banca Transilvania.

Pe parcursul următoarelor luni, banca va adăuga şi alte servicii, varianta finală a platformei urmând să fie lansată în septembrie. Proiectul BT Open Banking a fost realizat integral de echipa de IT şi Digital a Băncii Transilvania, în colaborare cu furnizorul soluţiei IBM şi cu IT Smart Systems.

”PSD2 este un prim pas spre Open Banking şi este o directivă europeană obligatorie pentru băncile din România, în direcţia dezvoltării semnificative a serviciilor bancare. Aceasta presupune crearea unei pieţe unice pentru plăţi la nivelul Uniunii Europene, facilitarea accesului pe piaţa bancară a unor jucături noi şi din alte industrii, crearea platformei pentru plăţile SEPA, precum şi protejarea dreptului consumatorilor privind efectuarea plăţilor”, spun reprezentanţii băncii.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW