web analytics
Sunteți aici

Afaceri de 10 milioane de euro pentru lanţul hotelier Danubius din Sovata

Lanţul hotelier Danubius, care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, una din cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, a finalizat anul trecut cu afaceri mai mari cu 10%, iar pentru acest an ţinteşte o creştere tot cu o cifră a businessului, scrie Ziarul Financiar.

”Anul trecut am depăşit creşterea pe care am bugetat-o şi am finalizat cu afaceri mai  mari cu 9,6%. În septem­brie am închis hotelul Făget, care a intrat în proces de renovare şi pe care îl vom redeschide în decembrie anul acesta. Vom investi 6 milioane de euro în renovarea şi construirea unei anexe, o bază de tratament, cu centru spa, bani din fonduri proprii şi credite”, a spus Godra Arpad, directorul de vânzări al grupului hotelier Danubius, citat de ZF.

Hotelul Făget, ce operează 134 de ca­mere, va fi reclasificat, în urma moder­nizării, de la două stele la trei stele. Danubius Health Spa Resort Sovata (patru stele), Danubius Health Spa Resort Brădet (patru stele) şi Hotel Făget (două stele). Cele trei hoteluri au în total 800 de locuri de cazare în aproape 400 de camere duble. Hotelul Brădet este destinat turismului de business (conferinţe şi evenimente), în timp ce Făget este destinat turiştilor cu bugete mai mici.

Sovata este o staţiune cunos­cută pentru lacurile cu ape clorurate şi sodice, care au proprietăţi terapeutice pentru mai multe afecţiuni. În apro­pie­re de Sovata se află şi salina Praid, denumită de specialişti „Solniţa Eu­ropei“, acesta fiind şi locul în care se face terapie în mine de sare încă din 1960.

Printre cele mai importante in­vestiţii făcute de grupul Danubius în ultimii ani au fost renovarea fostului hotel Sovata cu opt milioane de euro şi renovarea hotelului Brădet cu circa şapte milioane de euro. În perioada 2003-2016 grupul a investit în total 27 de milioane de euro în hoteluri, potrivit oficialilor companiei.

Compania Balneoclimaterica, pe care sunt înregistrate cele trei hoteluri, a finalizat anul 2017 cu afaceri de 42,1 milioane de lei, faţă de afaceri de 39 milioane de lei şi un profit net de 9,9 milioane de lei faţă de un profit net de 7 milioane de lei anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania avea 281 de angajaţi în 2017 faţă de 270 de oameni cu un an în urmă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW